A+
a-
Mg. Psiholoģe Sarmīte Bērziņa par audzēkņu motivāciju un emocionālo atbalstu 2021/2022 māc. gada laikā.

Aktuāli

04.07.2022

Mg. Psiholoģe Sarmīte Bērziņa par audzēkņu motivāciju un emocionālo atbalstu 2021/2022 māc. gada laikā.

Projekta  (Atbalsts priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas samazināšanai 

/ESF projekts Nr.8.3.4.0/16/I/001/)  ietvarā šajā māc. gadā notikušas vairāk nekā 400 konsultācijas audzēkņiem ar psihologu.

Uzsākoties mācību gadam , audzēkņiem pēc ilgstošām attālinātām mācībām bija grūtības  uzsākt tās  klātienē,   komunicēt ar vienaudžiem ,  kā  pirms Covid-19 vīrusa sākuma, brīvi un ar lielāku pārliecību par sevi. Protams, tas neattiecas uz visiem pusaudžiem un jauniešiem, bet kuriem bija  grūtības adaptēties pie jauniem apstākļiem, komunicēt attālināti, atrasties ilgstoši mājās.

Audzēkņiem māc.gada sākumā bija jāpalīdz adaptēties mācībām klātienē. Spēt būt pārliecinātākiem par sevi,  motivēt  , izvirzīt mērķus.

Otrajā māc. Semestra laikā  ziņas par karu Ukrainā audzēkņus  ļoti satrauca, bija  liels apjukums un bailes. Bija jūtams nemiers. Nezināšana par to, kas būs tālāk, vai  skars tas arī Latviju. Tam visam sekoja stress un trauksme.  Grūtības pieslēgties mācībām, motivācijas trūkums. Sniedzot emocionālo atbalstu , audzēkņi rod sevī spēku, pozitīvas domas. Motivējošā intervence  stimulē vēlmi darīt un tiekties uz mērķi.