Visā Eiropā pieaug nepieciešamība pēc jaunām mācību formām, kas dod iespēju īstenot starptautiskās sadarbības aktivitātes un kultūras pieredzes apmaiņu. Lai attīstītu jaunas prasmes un pieredzi, mācību modulī “Konditors”, ir nepieciešams jauns hibrīdveida kursa modulis konditorejas mācību programmā. Projekta partneru skolās skolotāji, jau ir eksperimentējuši ar tiešsaistes mācību satura veidošanu, tostarp veidojot mācību video un veicot dažus hibrīdmācību seminārus. Skolotāji vēlas dalīties ar labāko praksi un mācīties no saviem kolēģiem citās skolās, lai radītu patiesi saistošu hibrīdmācību pieredzi audzēkņiem.
HYBAKE projekta mērķis ir izveidot uz studentu orientētu un saistošu hibrīdmācību kursu maiznieku konditoru mācību programmās, kā arī pilotkursu partnerskolu audzēkņiem.
Projekta mērķis ir:
Galvenās projekta aktivitātes:
Projekta numurs:
Projekta ilgums:
Projekta partneri:
Projekta koordinators/ kontaktpersona:
HYBAKE rit pilnā sparā, Mariborā, Slovēnijā. Šo projektu uzņem IC Piramida Maribor, kas ir viens no projekta partneriem un atbild par pirmo mācību aktivitāti klātienē.
Mūsu tehnikumu projektā pārstāv projektu daļas vadītājas vietniece Zane Saukāne un projektu vadītājs Artūrs Homins un Ēdināšanas un pārtikas produktu ražošanas nodaļas skolotājas Inese Bedeice no Rīgas struktūrvienības un Ināra Liepiņa no Preiļu struktūrvienības.
22. februārī notika pirmā projekta mācību aktivitāte, kuras laikā katra skola un to pārstāvji dalījās labajā pieredzē, prezentējot pārstāvēto izglītības iestādi un piedāvātās mācību programmas, kā arī dalījās pieredzē par informācijas un komunikāciju tehnoloģiju izmantošanu izglītības iestādē un e-mācību rīku un platformu pielietošanu mācību procesa nodrošināšanā.
Projektu daļas vadītājas vietniece Zane Saukāne un projektu vadītājs Artūrs Homins prezentēja labo pieredzi, kas iegūta Erasmus+ stratēģiskās partnerības projektos:
Preiļu struktūrvienības skolotāja Ināra Liepiņa dalījās savā pieredzē, darbā ar papildus platformu ko var izmantot arī mācību procesa īstenošana nolūkā – Nearpod.
Savukārt, Inese Bedeice, pateicoties SIERA KLUBS un Jaunpils Pienotava A/S, prezentēja Jaunpils piena sierus, kas šajā projektā būs saistīti ar svētku konditoreju.
Mācību aktivitāte notiek Erasmus+ projekta “Creating a hybrid learning model elective course “Holiday pastries of different Europe nations (HYBAKE)” 2021-1-EE01-KA220-VET-000025709 ietvaros.