A+
a-
Kļūsti par drošības pamatu! Nāc studēt iekšlietu dienestu koledžās

Aktuāli

25.05.2022

Kļūsti par drošības pamatu! Nāc studēt iekšlietu dienestu koledžās

Jauniešu rokās ir mūsu visu māju – Latvijas – drošība nākotnē, tāpēc Iekšlietu ministrija sadarbībā ar Valsts policijas koledžu (VPK), Valsts robežsardzes koledžu (VRK) un Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžu (UCAK) aicina izvēlēties svarīgu, cienījamu un drosmīgu profesiju, lai visi kopā stiprinātu Latvijas drošību!

Neskatoties uz to, ka iekšlietu dienestu pienākumi ir atšķirīgi, to darbības mērķis ir viens – palīdzēt, sargāt un rūpēties par iedzīvotāju drošību! Rūpes par sabiedrisko kārtību, noziedzīgu nodarījumu atklāšanu un novēršanu, nelaimē nokļuvuša cilvēka glābšanu, robežu sargāšanu un nelikumīgas ieceļošanas Latvijā nepieļaušanu – tas ir valsts drošības pamats, kuru ir būtiski stiprināt un attīstīt ik dienu.

Katru gadu VPK mācības uzsāk aptuveni 172 jaunieši, VRK – 112, savukārt UCAK – 25 jaunieši. Nāc un pievienojies iekšlietu nozares profesionāļu komandai. Kļūsti par drošības pamatu!

Šogad pieteikšanās Valsts policijas koledžas 1. līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmai norisinās no 1. līdz 11. jūlijam, arodizglītības programmai – no 27. jūnija līdz 8. jūlijam. Savukārt Valsts robežsardzes koledžas profesionālās tālākizglītības programmai iespējams pieteikties no 1. jūnija līdz 22. jūlijam, bet Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas 1. līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmai – no 11. līdz 22. jūlijam.

Plašāk par mācībām un iestājpārbaudījumiem Valsts policijas koledžā uzzini ŠEIT, Valsts robežsardzes koledžā – ŠEIT, Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžā – ŠEIT.

Informāciju sagatavoja: Iekšlietu ministrija sadarbībā ar kampaņā iesaistītajām iekšlietu nozares iestādēm