A+
a-
HYBAKE rezultātu izplatīšanas pasākums un noslēdzošā sanāksme Tartu

Aktuāli

22.11.2023

HYBAKE rezultātu izplatīšanas pasākums un noslēdzošā sanāksme Tartu

Igaunijas skolā Tartu Vocational College no  26. līdz 27. oktobrim notika Erasmus+ projekta Creating a hybrid learning model elective course “Holiday pastries of different Europe nations” HYBAKE  rezultātu izplatīšanas pasākums un noslēdzošā sanāksme.

Sanāksmes laikā visi dalībnieki tika iepazīstināti ar hybake.com  platformu, kurā var apgūt dažādu tautu svētku konditorejas izstrādājumus. Konditoriem paredzētā tīmekļa vietne hybake.com tika izstrādāta starptautiskā sadarbībā ar kolēģiem no Somijas, Latvijas, Lietuvas, Slovēnijas un Somijas.

Rezultātu izplatīšanas pasākumā piedalījās Igaunijas skolas, tika organizētas vairākas meistarklases, vienu no tām vadīja skolotāja Inese Bedeice gatavojot speķa pīrādziņus, kopā ar citiem projekta dalībniekiem.

Starptautiskā sadarbības centra vadītāja Zane Saukāne šajā projektā darbojās kā kvalitātes vadītājs. Noslēguma sanāksmē viņa sniedza pārskatu par projekta pasākumu, rezultātiem un pilotēšanas kvalitāti.

HYBAKE platformas pamatā ir 18 svētku konditorejas izstrādājumu recepšu kopums, kas papildināts ar aprakstu un video pamācībām. Tieši video palīdz apgūt un labāk izprast receptes. Katrs audzēknis var skatīties un sekot līdzi savā tempā, kā arī vajadzības gadījumā vēlreiz atkārtot dažas daļas. Mācību video izveidē prioritāte bija vienkāršība - visām izejvielām un procesiem jābūt skaidriem un saprotamiem skatītājam. Aplūkojot studentu atsauksmes, redzams, ka tas izdevās. Kad izejvielu vai tehnoloģiju aprakstos radās jautājumi, 94 % skolēnu atbildēja, ka video ir ļoti noderīgs.