A+
a-
DECEMBRIS - Pārtikas pakalpojumu drošības mēnesis

Aktuāli

03.12.2020

DECEMBRIS - Pārtikas pakalpojumu drošības mēnesis

Pārtikas pakalpojumu drošības mēnesis tiek atzīmēts decembrī, un, lai gan tas ir vērsts uz to, lai apkalpojošajā sfērā pagatavots ēdiens būtu drošs, tas mums arī atgādina mājās un tehnikumā, lai pārliecinātos, ka darām pareizi, lai pārliecinātos, ka ēdam, neriskējot. Tā kā šis ir mēnesis, kurā ir daudz svētku mielasta, pārtikas drošība ir svarīgāka nekā jebkad agrāk.

Uzņēmumi, kas gatavo maltītes izsalkušiem klientiem, tiek pakļauti dažiem stingriem testiem un izmēģinājumiem, lai nodrošinātu, ka tiek ievēroti augsti higiēnas standarti. 

Visām ēdināšanas iestādēm vajadzētu būt higiēnas sertifikātam, un tai jāturpina pārliecināties, ka tās tīrības līmenis saglabājas augsts katru dienu. Tas attiecas uz jebkuru ēdienu gatavošanas zonu - sākot no nelielas kafejnīcas pa ceļam, līdz jebkurai rūpnīcai, kas ražo pārtikas produktus plašā mērogā. Katrai jūsu iesaiņotajai maltītei, katrai mikroviļņu krāsns maltītei, katrai saldējuma kublai jābūt izgatavotai vidē, kas atbilst augstiem pārtikas nekaitīguma standartiem, kurus pieprasa pārtikas pakalpojumu nozare - lai jūs varētu baudīt maltīti, nebaidoties no sliktas pašsajūtas.
Gatavojot ēdienu, jāpievērš liela uzmanība ēdina kvalitātei - un šis mēnesis ir lieliska iespēja tos iemācīties, neatkarīgi no tā, vai jūs gatavojat ēdienu mājās, vai strādājat, gatavojot ēdienu restorānā vai ēdnīcā.

Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums ir viena no lielākām pārtikas nozares profesionāļu sagatavošanas iestādēm, tāpēc mēs svinam pārtikas pakalpojumu drošības mēnesi. Visām mūsu mācību programmās, kas saistītas ar pārtiku ir obligāti kursi par higiēnu, kvalitāti un produktu drošību. No jaunā mācību gada 2021./2022. mūsu tehnikumā varēs apgūt jaunu un pieprasītu profesiju darba tirgū "Pārtikas kvalitātes kontrolieris"

Vairāk par mācību programmu "Pārtikas kvalitātes kontrolieris": https://www.rtrit.lv/programmas/c/partikas-produktu-razosana/p/partikas-kvalitates-kontrolieris-4g/ 

Vairāk info: https://www.daysoftheyear.com/days/food-service-safety-month/

Vairāk par pārtikas pakalpojumu drošības mēnesi; https://www.foodsafetyfocus.com/national-food-safety-month-2020