A+
a-
Projekta HYBAKE mājaslapa

Aktuāli

14.04.2023

Projekta HYBAKE mājaslapa

Projekta Hybake mērķis ir ne tikai sniegt kulinārijas ieteikumus, bet arī veicināt kultūru apmaiņu starp projektā iesaistītajām valstīm - Somiju, Latviju, Lietuvu, Slovēniju un Igauniju. 

Šī pieredze un zināšanas ļaus katras skolas audzēkņiem ļaus iepazīt savu kultūru no jauna un atklāt jaunas garšas. Mājaslapa www.hybake.com piedāvā iespēju uzzināt par dažādu valstu konditorejas izstrādājumu daudzveidību, kā arī iepazīties ar to gatavošanas metodēm. Projekta Hybake mājaslapa ir lielisks veids, kā paplašināt savas kulinārijas zināšanas un atklāt dažādu kultūru un tradīciju bagātību.

Svētku konditorejas izstrādājumi ir svarīga sastāvdaļa daudzu valstu nacionālajos svētkos. Piemēram, Latvijā Līgo svētku dienā tiek gatavoti speķa pīrādziņi, savukārt Somijā nacionālais izstrādājums ir Brita Cake. Lietuvā, tradicionāls Ziemassvētku konditorejas izstrādājums ir Honey cake, un Slovēnijā populārs svētku konditorejas izstrādājums ir potica. Igaunijā, savukārt, tradicionālais izstrādājums ir Kringel, kas tiek piedāvāta Lieldienu laikā. 

Svētku konditorejas izstrādājumi ir vērtīgs kulinārijas mantojums, kas jāsaglabā un jāturpina nodot nākamajām paaudzēm. 

Projekts norisinās Erasmus+ projekta “Creating a hybrid learning model elective course “Holiday pastries of different Europe nations” (HYBAKE)” 2021-1-EE01-KA220-VET-000025709 ietvaros.