A+
a-
Sadarbība ar Viljandi profesionālās izglītības centru Igaunijā

Aktuāli

13.06.2020

Sadarbība ar Viljandi profesionālās izglītības centru Igaunijā

COVID-19 izraisītām globālajām pārmaiņām neapšaubāmi ir liela ietekme uz starptautisko sadarbību, ko sevišķi var izjust īstermiņā, tomēr šis laiks ļauj paraudzīties uz tuvākajām kaimiņvalstīm un attīstīt sadarbību Baltijas reģionā. Tā savstarpējās sarunās atzina Karmen Selter (Attīstības vadītāja, Viljandi profesionālās izglītības centrs), Tiiu Vaher (Projektu un starptautiskās sadarbības koordinatore, Viljandi profesionālās izglītības centrs) un Zane Saukāne (Projektu daļas vadītājas vietniece, Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums).

Viljandi profesionālās izglītības centrs bija plānojuši piedalīties tehnikuma organizētajā starptautiskajā profesiju konkursā “Learn, Know, Do, Can, Show”, kas tika atcelts.  Līdz ar ārkārtas situācijas atcelšanu, skolas vienojās par savstarpējām iepazīšanās vizītēm. Pirmā no tām notika tehnikumā 11.jūnijā, kuras laikā viesi no Igaunijas varēja iepazīties ar latviešu Jāņui siera tradīcijām un nogaršot visus konkursantu sierus.

Jau oktobrī abas skolas plāno uzsākt savstarpējas audzēkņu un personāla mobilitātes ēdināšanas, viesmīlības un konditorejas jomās.