A+
a-
Sadarbībā ar Vieglās valodes aģentūru tapusi "Ilustrēta recepšu grāmata vieglajā valodā"

Aktuāli

10.02.2023

Sadarbībā ar Vieglās valodes aģentūru tapusi "Ilustrēta recepšu grāmata vieglajā valodā"

Mēs, tehnikumā, ļoti aktīvi iesaistāmies dažādu metodisko mācību materiālu izstrādē, un šis gads nav izņēmums!

Pērnā gada izskaņā, profesionālo priekšmetu skolotāja Inese Bedeice sadarbībā ar Vieglās valodas aģentūru ķērās pie darba, lai izveidotu ilustrētu recepšu grāmatu vieglajā valodā. Inese, kopā ar radošo komandu strādāja pie recepšu atainošanas un palīdzēja tikt galā ar grāmatas praktisko daļu – virtuves darbu daļa.

2021. gadā, Valsts Kultūrkapitala fonda atbalsta ietvaros tapa latviešu literatūras klasiskas adaptācija “Dullai Dauka un citi”. Savukārt, 2022. gadā, AS “Latvijas Valsts meži” sociālās palīdzības programmas ietvaros, kuru administrē fonds “Ziedot.lv”, tapa ilustrēta recepšu grāmata vieglajā valodā. Izdevums paredzēts cilvēkiem, kuri dažādu iemeslu dēļ uzturas dienas centros un grupu dzīvokļos visā Latvijā, kuriem tradicionālās pavārgrāmatas var būt pārāk sarežģītas, tāpēc šis izdevums “Ilustrētā recepšu grāmata vieglajā valodā”, ir pielāgota cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumu vajadzībām, kurā katra darbība tiek ilustrēta ar atbilstošiem foto, var kļūt par labu palīgu ēst gatavošanas iemaņu apguvē un pilnveidošanā.

Tehnikuma vārdā sakām lielu paldies Vieglās valodas aģentūrai par dāvinājumu, kas papildinās mūsu bibliotēkas krājumus, kā arī neizsakāms paldies par iespēju sadarboties sociāli nozīmīga izdevuma tapšanā, cerot arī uz aktīvu turpmāku sadarbību nākotnē!

Īpašs paldies tehnikuma profesionālo priekšmetu skolotājai Inesei Bedeicei par atbalstu izdevuma tapšanā.