A+
a-
Prakses pārraudzības vizīte Nīderlandē

Aktuāli

13.02.2023

Prakses pārraudzības vizīte Nīderlandē

Erasmus+ projekta ietvaros uz Nīderlandi devās Tūrisma, viesmīlības un komerczinību nodaļas skolotāja Kristīne Veinberga.

Kristīne dalījās, ar kolēģiem, savā pedagoģiskajā pieredzē un ieskicēja nākotnes tendences tūrisma izglītībā Latvijā. Vizītes laikā skolotāja iepazinās ar ROC van Amsterdam, MBO AirPort College skolas ēku iekārtojumu un mācību programmām, tanī pat piedalījās atvērtajās stundas ar TUI un KLM darbinieku pārstāvjiem. 

Tika apmeklētas divas viesnīcas, kurās pēdējos piecus mēnešus stažējās Anastasija Urmanova un Madara Natālija - Jaunzeme. 

Hotel Okura Amsterdam -4* viesnīcā, praksi recepcijā iziet Anastasija, kura ir sajūsmā par sniegto iespēju pilnveidot savas viesmīlības iemaņas, turpretī vadītāja velta vairākus atzinīgus vārdus par audzēkni, un pat tika izteikts piedāvājums darba attiecībām vasaras mēnešos. Prieks par veiksmīgi abpusējo sadarbību. 

NH Schiphol Airport 5* - viesnīcā savu praksi restorāna iziet Madara. Prakses laikā meitenei bija jāapgūst daudz jaunu lietu un etiķetes pamatprincipus, bet ar visu tikusi galā un veiksmīgi darbojas lieliskā komandā prestižā viesnīcā. Darba vadītājs par Madaru atsaucās ļoti pozitīvi, meitene tika raksturota kā "komandas dvēsele". 

Erasmus+ mobilitātes sniedz gan izglītojamajiem attīstīt savas profesionālas iemaņas un bagātināt pieredzi, gan arī skolotājiem, gan dalīties savās profesionālajās zināšanās un pieredzē, gan smelties idejas, lai pilnveidotu savus mācību moduļus un mācību metodes.