A+
a-
RTRIT izglītojamo komandu konkursa "Erudīts" pirmā spēle

Aktuāli

25.01.2018

RTRIT izglītojamo komandu konkursa "Erudīts" pirmā spēle

Viena no tehikuma tradīcijām ir izglītojamo komandu konkurss “Erudīts” un cīņa par ceļojošo kausu. 2018. gada janvārī ar 22 komandas ar skanīgiem un radošiem nosaukumiem uzsāka sacensību maratonu (septiņas savstarpējās spēles), tajā skaitā pagājušā gada uzvarētāji komanda “Vienradži”. Konkursa dalībnieku vidū ir deviņas pirmo kursu komandas, arī otrie un trešie kursi skaita ziņā neatpaliek.

Šogad konkursa reglamentā ir daži jaunievedumi. Tā katrā spēlē viena kārta ir veltīta UNESCO Pasaules mantojuma objektiem. Pirmajā spēlē ar šiem jautājumiem visveiksmīgāk tika galā komanda “QWERTY”, iegūstot 7 no 10 punktiem. Pārējo kārtu tematika bija saistīta gan ar atbildēm uz dažādiem jautājumiem, gan tradicionālo tehnikuma nodaļu un tajās apgūstamo profesionālo zināšanu “apspēlēšanu”. Protams, Latvijas lielajā jubilejā tika iekļauta tēma par Latviju. Vizuālā kārta par dzīvniekiem šoreiz izrādījās visvieglākā, tajā punktu birums lielāks.

Pirmajā spēlē uzvaras laurus plūca komanda “Vienradži”, apliecinot apņēmību tikt uzvarētāju godā otro reizi.  Jāteic, ka pārējās komandas bija gana sīvas konkurentes, un  rezultāti ir visai blīvi. Ja fināls notiktu pēc pirmās spēles, tajā sacenstos desmit komandas, nevis astoņas.

Kā jau minēts, konkursā līdz finālam ir septiņas spēles, tā ka neko nav nokavējušas komandas, kuras bija pieteikušās, bet uz pirmo spēli neieradās. Spēļu rezultāti tiek summēti, un to, kuras komandas būs līderu astotniekā, noteiks pēc septītās spēles.

Paldies visām komandām par lielo interesi un aktīvu piedalīšanos konkursā! Īpaša pateicība par palīdzību konkursa organizēšanā izglītojamo pašpārvaldei.

 Visi interesenti  gaidīti konkursa otrajā spēlē 2018. gada 7. februārī!

 

RTRIT izglītības metodiķe, UNESCO ASP skolas koordinatore  Anita Zaļaiskalne