A+
a-
C.H.A.S.E. konference Somijā

Aktuāli

15.11.2023

C.H.A.S.E. konference Somijā

Somijā, Helsinkos, laikā no 6. – 11. novembrim, norisinājās Starptautiskās nevalstiskās organizācijas C.H.A.S.E. ikgadējā konference, kuru organizēja Helsinku organizācijas pertnerskolas Perho un Stadin AO.  Konferences laikā tika apspriesti būtiski jautājumi, lai uzlabotu jauniešu pieredzi Erasmus+ PRO 3-5 mēnešu mobilitātes.

VSIA "Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums" organizācijā C.H.A.S.E pārstāv Starptautiskā sadarbības centra vadītāja Zane Saukāne, kura ir šīs organizācijas valdes priekšsēdētāja, un pirmo reizi arī piedalījās projektu asistente Jana Kristīne Makševica.

Tehnikumā, C.H.A.S.E. organizācijas ietvaros, uzturas 6 izglītojamie, no Itālijas, Francijas, Beļģijas un Zviedrijas, savukārt no RTRIT Itālijā, Islandē, Tenerifē, Vācijā, Zviedrijā, Slovēnijā, Ziemeļīrijā, Nīderlandē, Somijā, Francijā un Ungārijā Erasmus+ PRO mobilitātes ietvaros atrodas 27 izglītojamie, kuru mobilitātes uzsāka septembrī un turpināsies līdz pat februāra beigām.

C.H.A.S.E (Eiropas viesnīcu un viesmīlības skolu apvienība) ir nevalstiska organizācija, kuru veido profesionālās izglītības iestādes. Organizācijas primārais mērķis ir īstenot kvalitatīvas audzēkņu ilgtermiņa mobilitātes Erasmus+ programmas projektu ietvaros.

C.H.A.S.E ir dibināta 1990. gadā un apvieno 19 profesionālās izglītības iestādes no dažādām Eiropas valstīm. C.H.A.S.E darbību koordinē valde, kuras priekšsēdētāja ir Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma Starptautiskā sadarbības centra vadītāja Zane Saukāne.