A+
a-
TK22-1/2 Vidzemes ekskursija

Programma „Latvijas skolas soma” ir lielākā valsts simtgades dāvana vairāk nekā 200 000 Latvijas bērniem un jauniešiem. Tās mērķis ir, sākot ar 2018. gada septembri, nodrošināt katram mūsu valsts skolēnam iespēju vismaz vienu reizi mācību semestra laikā apmeklēt norises, kas saistītas ar mācību un audzināšanas darba saturu un dod iespēju klātienē iepazīt Latviju mākslas un kultūras norisēs (skatuves mākslā, mūzikā, vizuālajā mākslā, literatūrā, dejā, arhitektūrā, dizainā un kino), tai skaitā izzināt Latvijas valstiskuma attīstības un saglabāšanas liecības, Latvijas kultūrainavu, kultūras vērtības un laikmetīgās izpausmes, vēsturisko mantojumu un radošās industrijas. 

„Latvijas skolas soma” veidota kā kompleksa, starpdisciplināra programma, kas apvieno resursus, lai stiprinātu jaunās paaudzes nacionālo identitāti, pilsoniskuma, valstiskās piederības apziņu, attīstītu kultūras izpratnes un izpausmes kompetenci, paaugstinātu izglītības kvalitāti, kā arī mazinātu sociālo nevienlīdzību.


Programmas "Latvijas skolas soma" konference

4.oktobrī kinoteātra "Spendid Palace" Lielajā zālē notika konference kultūrizglītības programmas "Latvijas skolas soma" pirmie 5 gadi. Konferences atklāšanā  bija rakstisks apsveikums no Latvijas Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča. Konferencē piedalījās LR kultūras ministre Agnese Logina un LNKC direktore Signe Pujāte, programmas vadītāja Aija Tūna.

Konferences gaitā tika veikts apskats uz paveikto, ko ielikt programmā nākotnē, lai tā patīk, un kā pamanīt kultūras klātbūtni mūsu dzīvē. Konferences izskaņā bija muzikāls sveiciens no orķestra "Rīga".

Tehnikumu konferencē pārstāvēja direktora vietniece audzināšanas darbā un kultūrizglītības jomā Ludmila Ļevančuka.

Paldies programmas komandai A.Tūnai, L.K.Paeglītei, I.Bikai, S.Ozolai un A.Kabakovam par radošo un izglītojošo darbu.

Konferences "Latvijas Skolas soma" programma

Konferences "Latvijas Skolas soma" programma

Konferences "Latvijas Skolas soma" programma


Latvijas Skolas Soma - Jaunumi

Aktuāli

05.10.2022

TK22-1/2 Vidzemes ekskursija

27.septembrī, mēs 1.kursa grupas TK22-1/2 izglītojamie kopā ar tūrisma priekšmetu skolotāju Andri Babri "Latvijas Skolas somas" ietvaros devāmies ekskursijā uz Vidzemi.

Turpceļā skolotājs kopā ar dažiem 4.kursa audzēkņiem mums vadīja arī interesantas mācību stundas kā topošajiem tūrisma konsultantiem. Mūsu pirmā pieturvieta bija Āraišu dzirnavas, kur varējām tās aplūkot tuvumā, kā arī izklaidēties pie lauksaimniecības traktora, kur paguvām arī uzdancot. 

Otrā pieturvieta bija Maizes Māja, kur mums lika mazgāt rokas kā senajos laikos un, protams, ka mēs guvām iespēju uzcept saldos un sāļos pīrādziņus. Kamēr saimniece lika tos cepties, otra saimniece mūs nodarbināja ar interesantām aktivitātēm. 

Kad pīrādziņi bija izcepušies, mēs devāmies uz klēti, kur mielojāmies ar mūsu paštaisītajiem pīrādziņiem. Maizes mājā mēs varējām arī samīļot zaķēnus un pabarot tos. 

Noslēgumā mēs devāmies uz Cēsu Viduslaiku pili, kur mums pastāstīja par pils vēsturi, salīdzinot to ar mūsdienām. Pilī mēs tikām arī nodarbināti ar viduslaiku kaujām, bija  interesanti. Tālāk mūs veda uz pili, kur guvām iespēju redzēt, to kā pils izskatās šobrīd no iekšpuses.

Kopumā par šo fantastisko ekskursiju atmiņā ir  tikai pozitīvas domas, jo bija daudz smieklu un jautrības.