A+
a-
Virtuālās realitātes telpa

Aktuāli

04.03.2021

Virtuālās realitātes telpa

Sākoties jaunajam 2021. gadam, ERASMUS+ stratēģiskās partnerības projekta MOTIV-e ietvaros, tika sākts darbs pie Virtuālās realitātes telpas izstrādes. Pašlaik, tehnikumā, notiek aktīvs darbs pie telpu iekārtošanas un virtuālās realitātes (VR) iekārtu iegādes, lai jau pavisam drīz RTRIT piedāvātajās profesijās varētu iekļaut virtuālo vidi mācību procesā.

Projekts MOTIV-e tā partneriem, profesionālās izglītības iestādēm no dažādām Eiropas valstīm - Slovēnijas, Latvijas un Ziemeļmaķedonijas, kā arī, Polijas, ir tiešs veicinātājs Eiropas Savienības un katras pārstāvētās valsts, izglītības stratēģiju īstenošanai informācijas komunikāciju tehnoloģiju virzienā.

Viens no galvenajiem projekta rezultātiem ir virtuālās realitātes centru izveide visās projekta partneru organizācijās.

Projekta ietvaros ir plānots:

1) Nodrošināt e-MOTIVE projekta rezultātu ilgtspēju un tālāko izmantošanu, atjauninot tos un paplašinot jaunā virzienā; jauninājums ietver arī XR tehnoloģiju metožu un materiālu pievienošanu

2) Atbilstoši projekta virsmērķim nodrošināt profesionālo izglītības iestāžu skolotājiem viegli pieejamus un izmantojamus mācību resursus, kas viņiem ļauj apgūt IKT zināšanas, prasmes un pārliecību to izmantošanā dažādos virzienos un formās (Klātienē, tiešsaistē un jaukto mācību tipā).

Vairāk par projekta norisi lasi RTRIT mājas lapas sadaļā – Projekti/ MOTIV-e vai projekta oficiālajā interneta vietnē: www.motiv-e.eu