A+
a-
Ukrainas labdarības pusdienas - POP-UP restorāns “Mарічка”

Aktuāli

05.12.2023

Ukrainas labdarības pusdienas - POP-UP restorāns “Mарічка”

Mobilitātē uz Rīgu ir ieradušies desmit topošie ukraiņu konditori un divas pavadošās skolotājas no Chernivtsi High School of Commerce of State University of Trade and Economics. Kā arī sešas skaistumkopšas audzēknes no Higher Vocational School №3 of Chernivtsi Erasmus+ projekta Nr.2023-1-LV01-KA121-VET-000133629 ietvaros.

Mobilitātes laikā mobilitātes dalībnieki apgūs latviešu kulinārās tradīcijas, jaunākās skaistumkopšanas tendences, modes aktualitātes, iepazīsies Latvijas kultūru un prezentēs savas tradicionālos kulināros ēdienus un skaistumkopšanas iemaņas.

Vakar, 4. decembrī, tika organizētas Ukrainas labdarības pusdienas - POP-UP restorāns “Mарічка”, kura laikā ukraiņu jaunieši un skolotājas pasniedza savus tradicionālos ēdienus.

Kā uzkodu jaunieši galdā cēla “Bukovyna” pastēti, kas gatavota no balto pupiņu biezeņa un pasniegta ar franču baltmaizi, marinētiem gurķīšiem un papriku. Otrajā uzkodā, viesiem, bija iespēja baudīt etnisko “Borscht Vushka” - dārzeņu buljonā vārīti pelmeņi ar porcini sēnēm. Kā pamatēdiens sekoja “Polonya” cepta cūkgaļas fileja, kas pasniegta ar kartupeļu klimpām un marinējumiem. Desertā - “Marychka perekladanets” - vairāku kārtu kārtojums, pildītas ar biezpienu, magonēm, ķiršiem, kurš pārklāts ar tumšo šokolādi.

POP-UP restorāna laikā tika vākti gan finansiāli, gan materiāli ziedojumi, karā cietušajiem pilsoņiem, kuri jau pavisam drīz tiks nogādāti Biedrība "Tavi draugi".

#WeStandWithUkraineErasmus+ Latvija