A+
a-
Seminārs “Mācību process skolā: kopā radām – kopā darām!”

Aktuāli

30.05.2023

Seminārs “Mācību process skolā: kopā radām – kopā darām!”

25.aprīlī, norisinājās Valsts izglītības satura centra organizēts seminārs “Mācību process skolā: kopā radām – kopā darām!”

Tehnikuma karjeras izglītības vadītājs A.Homins runāja par tēmu "Mācību satura aktualizēšana IKT kontekstā, Virtuālās realitātes tehnoloģijas”.

Praktiskās prezentācijas laikā ne tikai dalījās pieredzē par VR un AR tehnoloģiju ieviešanu un tā iespējām profesionālajā izglītībā, kas balstīts uz mūsu tehnikuma pieredzi bet arī, praktiski darbojās ar projektā MOTIV-e izstrādātajiem mācību materiāliem, kuri satur paplašinātās realitātes marķierus.

Semināra laikā Artūrs Homins arī prezentēja sava maģistra darba pētījuma "Mācību satura aktualizēšana vidējās profesionālās izglītības IKT kontekstā", kurš balstās uz RTRIT gadījuma analīzi, klātesošie ar atsaucību piedalījās diskusijā par IKT ieviešanu un arī paši piedalījās aptaujā daloties ar savu pieredzi un viedokļiem par mācību saturu ar IKT.

Kopumā 80% semināra dalībniekiem norādīja, ka IKT ir kā sekmīgs rīks mācību satura aktualizēšanai un to, ka pareizi pielietojot šādus rīkus var sekmēt izglītojamo mācību sasniegumus.

Dalība seminārā rezultējusies ar sadarbībā ar Rīgas 84.vidusskolu kura jau pavisam drīz, pieredzes apmaiņā un labās prakses pārņemšanā viesosies mūsu tehnikumā, lai praktiski Karjeras izglītības vadītāja Artūra Homina vadībā apgūtu VR tehnoloģijas un to iespējas.

Seminārs tika rīkots Erasmus+ KA2 projektu “LeCoLe- Learners as Co-creators of Their Own Learning” Nr.2020-1-LV01-KA201-077454 un “2BDigital- Digital competences for a successful adaptation and engagement to on-line VET teaching and learning” Nr. 2020-1-ES01-KA226-VET-096090 ietvaros.