A+
a-
Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums pirmie Latvijā, kas īsteno blended Erasmus+ mobilitātes!

Aktuāli

08.10.2020

Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums pirmie Latvijā, kas īsteno blended Erasmus+ mobilitātes!

Pateicoties Erasmus+ īpašajam atbalstam laikā, kad ceļošana ir apgrūtināta vai pat neiespējama, skolām ir dota iespēja īstenot mobilitātes ar virtuālo rīku palīdzību. Tā, Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā neierasti savas mobilitātes uzsāka 13 jaunieši no Itālijas, Ungārijas un Beļģijas. Pirmās 10 dienas bija virtuālā mobilitātes daļa, kuras laikā jaunieši apguva Latviešu valodu, kultūru, vēsturi, viesmīlības un kulinārās tradīcijas un HoReCa sektoru attālināti. Izglītības iestādes mācībspēki nodrošināja jauniešiem iespēju ne tikai virtuāli piedalīties mobilitātes kultūrizglītojošajā programmā un apmācībās, bet arī īstenot praktiskās nodarbības uzdevumus savās pašizolācijas vietās Rīgā, nodrošinot dažādus izejmateriālus un aprīkojumu.

Šobrīd no 5.10.2020. Erasmus+ apmaiņas jaunieši ir uzsākuši savas klātienes apmācības un nozares uzņēmumu un meistarklašu apmeklējumus.

Programmas turpinājumā jaunieši uzsāks savu praktisko apmācību Latvijas Tūrisma un HoReCa sektora nozares uzņēmumos: Restorānā "'ENTRESOL", Restorāns 3, Golfa kluba restorāns OZO un  Kafe "KAIRI"