A+
a-
"Erasmus+ labās prakses piemēru diena" Eiropas Savienības mājā pulcēja audzēkņus, skolotājus un lektorus

Aktuāli

29.01.2019

"Erasmus+ labās prakses piemēru diena" Eiropas Savienības mājā pulcēja audzēkņus, skolotājus un lektorus

28.01. aizsākās projektu labās prakses piemēru mēnesis. Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma Eiropas projektu komanda aicināja uz 2018. gada atskaites pasākumu "Erasmus+ labās prakses piemēru diena 2018", kur audzēkņi, skolotāji un lektori dalījās savā pieredzē piedalīties visdažādākajās mobilitātēs, mācībās un praksē tuvākajās un tālākājas ārzemēs.

Pirmo reizi šis pasākums, kas iepriekš ir izraisījis lielu interesi jauniešu vidū, tika rīkots ārpus tehnikuma telpām un šoreiz notika Eiropas Savienības mājā, kur visus dalībneikus un viesus laipni uzņēma ES mājas kamīnzāle un stikla zāle. Semināru atklāja RTRIT  projektu vadītāja Zane Saukāne un projektu asistents Artūrs Homins, atgādinot visiem klātesošajiem, ka tehnikumā ir ļoti daudz iespējas piedalīties projektos un mobilitātēs. Kā pamats jebkurai mobilitātei ir korekti noformēti dokumenti, par ko stāstīja Nacionālā Europass centra pārstāve Agnese Uzare. Turpinājumā visus klātesošos priecēja OZO restorāna valdes loceklis - vadītājs Gundars Lasmanis, kas ir arī RTRIT absolvents, ar lekciju "Mūsdienīgs izaicinājums - mūsu aizspriedumi". Lekcijā tika apskatīta tēma par tetovējumiem un citām ārējā izskata apzinātām izmaiņām un to ietekmi uz iespējām darba tirgū. 
Nonākot līdz galvenai pasākuma daļai, jaunieši stāstīja par savām dažādām pieredzēm  Kiprā; Francijā; Igaunijā; Dānijā; Spānijā, savukārt skolotāji par iespējām mācīties un attīstīties Spānijā - Tenerifē un Igaunijā.

Pārtraukumā starp dalībnieku prezentācijām, RTRIT Erasmus+ PRO prakses programmas jaunieši no Francija, Beļģijas, Zviedrijas,Somijas, Ungārijas un Itālijās cienāja apmeklētājus ar savai valstij raksturīgājām uzkodām un bija pieejami jautājumiem par prakses iespējām, iespaidiem par Latviju un savas valsts kultūru.

Pasākumu apmeklēja Valsts izglītības satura centrs (VISC) un Valsts izglītības attītības aģentūra (VIAA) pārstāvji, kas izrādīja interesi arī turpmāk sadarboties dažādu proejktu ietvaros.

Turpinājumā sekos arī citi pasākumi, kur būs iespēja iepazīties ar RTRIT projektu komandu, to darbību un iespējām piedalīties mobilitātēs.

Labās prakses piemēru mēnesis noslēgsies ar pasākumu Preiļos, 26.02.2019., Preiļu bibliotēkā. Sekojiet informācijai!

Foto: Dāniels Veidenbaums un publicitātes foto