A+
a-
Discover Glasgow: HoReCa

Aktuāli

14.04.2021

Discover Glasgow: HoReCa


Laikā no 29.03.2021- 2.04.2021., 3 profesionālās izglītības pedagogi un 3 skolu sektora pedagogi piedalījās Erasmus+ virtuālajā mobilitātē Discover Glasgow: HoReCa, kurš tapa sadarbībā ar partner-organizāciju Skotijā.

Mājsēde visā Eiropā, iespējams, liedz cilvēkiem lidot uz citām valstīm, taču tas netraucēja sešiem PIKC VSIA „Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums” skolotājiem, marta mēneša pēdējā nedēļā, doties virtuālā mācību vizītē uz Skotiju.

Angļu valodas, viesmīlības, tūrisma un IT (informātikas) skolotāji – pievienojās kolēģiem no 10 citām Eiropas valstīm, lai uzzinātu par Skotijas un Glāzgovas kultūru, ēdieniem dzērieniem, kā arī tūrismu, un saistošajiem mācību priekšmetiem izmantojamo metodoloģiju klātienes un attālinātajās mācībās – tiešsaistē.

Virtuālās mobilitātes mērķis bija iepazīt uzņemošās organizācijas valsts, kultūras, HoReCa nozari un tūrismu Glāzgovā, apkopot jaunas idejas un materiālus mācīšanai, veicināt angļu valodas izpratni un pielietojumu, iepazīties ar jauniem cilvēkiem no citu valstu izglītības iestādēm un gūt iedvesmu.

Dalībnieki piedalījās vairākas tiešsaistes mācību stundās, kuru laikā padziļināti uzzināja par Glāzgovas un Skotu kultūru, ēdieniem un dzērieniem un lietām ko darīt apmeklējot Glāzgovu. Uzņēmuma “Light on the Path Ltd” vadībā, kas organizē prakses iespējas studentiem no Rīgas un visas Eiropas, dalībnieki guva iespēju paviesoties Skotijas lauku teritorijās, ko organizēja āra aktivitāšu instruktore Anna Šams (Anna Shams) no „Wild, Wild Scotland”, saņēma padziļinātu ieskatu nodarbībā par skotu ēdieniem no Brendas Andersones (Brenda Anderson of Tasting Scotland), piedalījās meistarklasē, kuru vadīja novatoriskā restorānu tīkla Six by Nico galvenais šefpavārs Stjuarts Muirheds (Stuart Muirhead) un saņēma virtuālo ekskursiju divās no Glāzgovas nozares svarīgākajām rūpnīcām – „Clydeside Distillery” un „Mackintosh at the Willow”.

Nedēļas izskaņā, virtuālā aktivitāte noslēdzās ar virtuālo vizīti Glāzgovas Zinātnes Centrā (Glasgow Science Centre), kurā dalībnieki izveidoja viktorīnas par nedēļas laikā uzzināto. Papildus virtuālajām ekskursijām, dalībniekiem, izmantojot Google Earth, bija iespēja skatīt Glāzgovu no putna lidojuma.

Mācību mobilitāte ietvēra daudz diskusiju un radošuma, ko dalībnieki, turpmāk, varēs pielietot izveidojot savus tiešsaistes materiālus, mācību procesa organizēšanai un nodrošināšanai savās mācību stundās, lai informētu un iedvesmotu studentus par citām kultūrām.

Mobilitātes noslēgumā dalībnieki atzina, ka viņi daudz uzzināja par Glāzgovu un Skotiju, viņi visi bija iedvesmoti, satika jaunus cilvēkus un viņiem bija jauni materiāli un pieredze, ko izmantot darbā ar jauniešiem.

Skolas sektora virtuālā mobilitāte norisinājās RTRIT Erasmus+ programmas projekta “NĀKOTNES IZGLĪTĪBAS METODES MŪSDIENĪGĀ MĀCĪBU VIDĒ” Nr.2020-1-LV01-KA101-077378 ietvaros.

Profesionālās izglītības sektora RTRIT  Erasmus+ programmas projekta “Personības attīstība Eiropas vidē un prasmju pilnveide ECVET ietvarstruktūrā” Nr. 2019-1-LV01-KA116-060276 ietvaros.