A+
a-
Tūrisma, viesmīlības un komerczinību vieslekcija par karjeras iespējām

Karjeras aktivitātes

Aktuāli

02.05.2023

Tūrisma, viesmīlības un komerczinību vieslekcija par karjeras iespējām

28.aprīlī RTRIT vieslekciju sērijā par karjeras iespējām, kuras bija lielisks ieguvums tehnikuma jauniešiem, kuri vēlas attīstīt savu karjeru dažādās nozarēs. Pasākumu tika vadīts no nozares ekspertu un tehnikuma absolventu puses, kuri dalījās ar savu pieredzi un sniedza vērtīgus padomus jauniešiem, kas plāno veidot savu karjeru.

Komunikācijas aģentūras A.W.Olsen & Partners sabiedrisko attiecību projektu vadītāja un tehnikuma absolvente Kristina Ilatovska, vieslekcijā dalījās ar savu pieredzi pasākumu organizēšanā, un sniedza ieskatu par to, kas ir nepieciešams, lai strādātu sabiedrisko attiecību un komunikācijas nozarē. Viņa akcentēja to, ka darbs notikumu iekšienē prasa darba dienas ne tikai darba laikā, bet arī brīvajos laikos, un pievērsa uzmanību tam, ka strādāt šajā nozarē nav vienkārši darbs, tas ir dzīvesveids.

Otra vieslekcijas dalībniece, Klinta Miežāne, ir nesenā tehnikuma absolvente un tagadējā Jēkabpils Agrobiznesa koledžas skolotāja, kura audzina 130 jauniešus. Klinta dalījās ar savu pieredzi, kā sasniegt augstāko līmeni skolotāja darbā, kā arī sniedza padomus jauniešiem, kas plāno strādāt šajā nozarē. Viņa akcentēja to, ka būt skolotājam prasa ne tikai zināšanas, bet arī spēju strādāt ar cilvēkiem, sapratni un interesi par skolēnu attīstību.

Vieslekciju sērija par karjeras iespējām iedrošina jauniešus rīkoties un sasniegt savus sapņus, un sniedz iespēju iegūt ne tikai jaunas idejas un padomus, bet arī veidot kontaktus ar profesionāļiem no dažādām nozarēm. Tas palīdz jauniešiem saprast savas intereses un izvēlēties sev piemērotu karjeru, kas ir būtisks solis uz veiksmīgu nāko