A+
a-
„Pa profesijas pēdām” uz kafijas grauzdētavu ”Rocket Bean Roastery”

Karjeras aktivitātes

Aktuāli

29.04.2019

„Pa profesijas pēdām” uz kafijas grauzdētavu ”Rocket Bean Roastery”

17.aprīlī VSIA "Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums" Viesmīlības pakalpojumu nodaļas, 1.kursa , VV18 - 1/2 grupas un 3.kursa, VP16 – 1/2 grupas izglītojamie piedalījās karjeras atbalsta pasākumā „Pa profesijas pēdām” un kopā ar audzinātājām Intu Jansoni un Maritu Bogotu devās uz rīdzinieku iecienīto kafijas grauzdētavu ”Rocket Bean Roastery”, Miera ielā 29/31.

Kafejnīcas dibinātājs un kafijas speciālists, ar vairāk nekā desmit gadu pieredzi, Mārtiņš Dzenis vadīja pasākumus lekciju – semināru ”Ceļš uz profesiju” un meistarklasi „Gūsti pieredzi” -

„Kafija no plantācijas līdz krūzītei”.

Lekcijas – semināra programmā - iepazīstināšana ar viesmīlības pakalpojumu nozares  un darba tirgus perspektīvām; iepazīstināšana ar darba devēja prasībām; ieteikumi sevis pieteikšanai darba devējam un citi izglītojamajiem aktuāli jautājumi.

Meistarklasē ”Gūsti pieredzi” - „Kafija no plantācijas līdz krūzītei” varēja sajust „kafijziņa” Mārtiņa Dzeņa aizrautību ar savu profesiju un biznesu, plašās zināšanas par ģeogrāfiskajiem apstākļiem un valstīm, kur audzē dažādās kafijas šķirnes. Uzzinājām, kā novāc un apstrādā kafijas pupiņas, līdz tās nonāk krūzītē uz galda, kafejnīcā, vai lielveikala plauktā. Ir māksla pareizi sagatavot kafiju, izgaršot un sajust smaržas nianses, ko jāattīsta vairākus gadus!

Dažās no jauniešu atsauksmēm par pasākumu:

„apguvu prasmes pareizi degustēt un izvēlēties kafiju”;

„apguvu zināšanas par kafijas gatavošanas vēsturi”;

„prasmes noderēs viesmīles darbā”.

Paldies par atbildēm! Iegūtais noderēs ne tikai viesmīļa darbā, bet  papildinās zināšanas vispārizglītojošajos priekšmetos vēsturē un svešvalodās!

Sagatavoja Lija Indāne, pedagogs karjeras konsultants