A+
a-
Karjeras nedēļa 2020 VSIA “Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums” PREIĻU struktūrvienībā

Karjeras aktivitātes

Aktuāli

15.11.2020

Karjeras nedēļa 2020 VSIA “Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums” PREIĻU struktūrvienībā

Šogad VSIA “Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums” struktūrvienības Preiļi izglītojamie no 26. oktobra līdz 30. oktobrim piedalījās ikgadējās Karjeras nedēļas pasākumos, kuru sauklis bija “Klau! Sadzirdi savas iespējas”. Tā šogad bija veltīta karjeras lēmuma pieņemšanas procesam, izmantojot profesijas izvēlei pieejamos resursus, ieklausoties skolotāju, karjeras konsultantu, ģimenes locekļu, darba devēju, draugu un sabiedrībā zināmu cilvēku pieredzē. VSIA “Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums” struktūrvienībā Preiļi notika dažādi karjeras attīstības atbalsta pasākumi.

Karjeras nedēļas 2020 pirmajā dienā, 26. oktobrī, Modes stila un dizaina nodaļas Skaistumkopšanas programmas 1. kursa P-E/SV20 grupas izglītojamie apmeklēja skaistumkopšanas salonu “ESSO ” un tikās ar uzņēmuma dibinātāju un vadītāju K. Samsi-Špundzāni, kura iepazīstināja izglītojamos ar savu salonu, darba specifiku, skaistumkopšanas nozares jaunumiem, izvēlētās profesijas īpatnībām un prasībām.

Nākamajā Karjeras nedēļas 2020 dienā, 27. oktobrī VSIA “Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums” struktūrvienības Preiļi pedagogi un vecāki piedalījās Valsts izglītības attīstības aģentūras organizētajā tiešsaistes diskusijā par sabiedrības izpratni karjeras atbalsta sniegšanā bērniem un jauniešiem, par paaudžu atšķirībām un problēmsituācijām ikdienā.

Savukārt Pārtikas produktu ražošanas un ēdināšanas nodaļas Ēdināšanas pakalpojumu programmas 4. kursa P-E17-1/2 grupas izglītojamie 28. oktobrī piedalījās interaktīvā jauniešu diskusijā par to, kur vislabāk meklēt atbalstu, kas palīdz un kas traucē nozīmīgu karjeras lēmumu pieņemšanā.

Tāpat 29. oktobrī Pārtikas produktu ražošanas un ēdināšanas nodaļas Ēdināšanas pakalpojumu programmas 1. kursa P-1EK20 grupas izglītojamie tikās ar Nodarbinātības valsts aģentūras Preiļu filiāles karjeras konsultanti un uzzināja par aģentūras sniegtajiem pakalpojumiem, par darba meklēšanas prasmēm un citiem karjeras plānošanas jautājumiem.

Piektdien, 30. oktobrī, Pārtikas produktu ražošanas un ēdināšanas nodaļas Ēdināšanas pakalpojumu programmas 1. kursa P-1E/SV20 grupas izglītojamiem bija iespēja izjautāt bāra – restorāna „Levaž” vadītāju Žannu Leščinsku. Tikšanās laikā Ž. Leščinska pastāstīja par sava uzņēmuma tapšanu, iepazīstināja ar ēdināšanas nozares jaunumiem, izvēlētās profesijas darba vidi un prasībām.

Organizējot un piedaloties tādos pasākumos kā Karjeras nedēļa 2020, mēs varam iedvesmot jauniešus domāt par savu nākotni, apzinot savas spējas, prasmes un stiprās puses lēmumu pieņemšanai saistībā ar savu izvēlēto profesiju. Ieguvēji neapšaubāmi ir un būs visi izglītojamie.

Karjeras attīstības atbalsta pasākumi turpinās un turpināsies arī visa mācību gada garumā, jo karjeras veidošana ir process visas dzīves garumā