A+
a-
"Vispārīgo prasmju koks" spēles rokasgrāmata un materiāli

Aktuāli

02.09.2022

"Vispārīgo prasmju koks" spēles rokasgrāmata un materiāli

Vispārīgo prasmju spēles rokasgrāmata ir instrukciju rokasgrāmata, kurā ietverti noteikumi jaunai izglītojošai spēlei, kuras mērķis ir iesaistīt skolēnus neformālās izglītības aktivitātēs, ar mērķi veicināt vispārejo prasmju (soft-skills) aktivizēšanu un attīstību. Šis process balstās uz Soft Skills Novērtēšanas ziņojuma konstatējumiem un ietver visu partneru ieguldījumu, lai noteiktu spēles struktūru, dinamiku un īpašos noteikumus.

Vispārīgo prasmju spēles rokasgrāmata nodrošina pamatinstrumentu projekta mācību aktivitātes īstenošanai, proti, izglītojošo spēli, un nodrošina tās pārnesamību uz citiem mācību kontekstiem. Rezultāts būs noderīgs, lai sasniegtu galveno projekta mērķi, proti, ieviestu inovatīvus mācību rīkus un metodoloģijas PII kontekstā, lai veicinātu skolēnu spēju rotaļīgā un radošā veidā aktivizēt un attīstīt specifiskas prasmes. Spēles formāts nodrošinās iespēju pilnībā iesaistīt skolēnus visā mācību aktivitātē un veicināt viņu savstarpējo mijiedarbību, ļaujot aktivizēt un tālāk attīstīt specifiskas vispārējās prasmes.

Vispārīgo prasmju spēles rokasgrāmata sniegs norādījumus ne tikai skolēniem, bet arī skolotājiem, kas iesaistīti mācību aktivitātes īstenošanā. Lai gan izglītojošā spēle būs īpaši pielāgota skolēnu vajadzībām, lai veicinātu viņu prasmju aktivizēšanu, tā būs ļoti noderīga arī skolotājiem. Spēles laikā skolotāji aktīvi darbosies kā koordinatori, un šis rezultāts viņiem noderēs, lai pilnībā izprastu izglītojošās spēles dinamiku. Kā tāda Spēļu rokasgrāmata būs arī būtisks resurss PII skolu skolotājiem, lai nodrošinātu apmācību iesaistītajiem skolēniem, ļaujot viņiem īstenot šādas mācīšanās aktivitātes kā daļu no ikdienas mācību aktivitātēm.

Ar vispārējo prasmju spēli un rokas grāmatu vari iepazīties, to lejuplādējot zemāk!

Vairāk par projektu vari uzzināt projekta oficiālajā mājas lapā: https://playing4softskills.eu/

Projekt rezultāti ir pieejami lejuplādei projekta mājas lapas sadaļā: https://playing4softskills.eu/?page_id=192

Projekts norisinās Erasmus+ projekta “Playing for soft skills” Nr. 2020-1-DE02-KA202-007474 ietvaros.

SOFT_SKILLS_TREE_LV_Final_0508-2.pdf

SOFT_SKILLS_TREE_LV_Final_0508-2.pdf