A+
a-
Valsts probācijas dienests - kas mēs esam, kas pie mums notiek

Aktuāli

31.01.2024

Valsts probācijas dienests - kas mēs esam, kas pie mums notiek

Atkārtotā vizītē, šodien, tehnikumā viesojās Valsts probācijas dienesta pārstāves ar lekciju ciklu "Probācija. Kas mēs esam un kas pie mums notiek". Lekciju mērķis bija informēt RTRIT jauniešus par probācijas dienesta darbību Latvijā. Divu dienu laikā, pasākumu apmeklēja gandrīz 200 jauniešu no dažādām grupām. Vieslekcijas laikā savā pieredzē par darba un karjeras iespējām Valsts probācijas dienestā, dalījās tehnikuma absolvente Iveta Ādamsone, kas ir Valsts probācijas dienesta Resocializācijas departamenta vadošā eksperte. Tāpat arī piedalījās Sanita Žigele - Valsts probācijas dienesta Vecākā probācijas speciāliste.

Valsts probācijas dienests ir radīts, lai sekmētu noziedzības novēršanu valstī, nodrošinātu sabiedrībā izciešamo sodu kvalitatīvu izpildi un koordināciju un atslogotu pārējo tiesību aizsardzības iestāžu darbu. Valsts probācijas dienesta izveide ir apliecinājums tam, ka sodīšanas sistēmai mūsu valstī nav atriebības raksturs, ka likumpārkāpējs nav zudis sabiedrībai un ka valsts uzņemas atbildību par savas sabiedrības locekļiem.

Valsts probācijas dienestam ir nozīmīga loma tādas kriminālsodu izpildes sistēmas attīstīšanā, kuras mērķis ir izveidot sistēmu, kurā pastāv gan sodi ar izolāciju no sabiedrības, gan bez tās.

Februāris, šogad tehnikumā, ir iezīmējies kā tālākizglītības mēnesis, piedāvājot jauniešiem un pedagogiem iespēju piedalīties vairākās vieslekcijās, kuras vadīs ne tikai nozares pārstāvji, bet arī augstskolu speciālisti. Aicinām visus interesentus aktīvi sekot līdzi informācijai par notiekošajiem pasākumiem sociālajos tīklos, lai nepalaistu garām iespēju paplašināt savas zināšanas un iegūt jaunas perspektīvas tālākai izglītībai un karjerai. Šīs vieslekcijas sniedz ne tikai izglītojošu pieredzi, bet arī veicina izpratni par dažādām nozarēm un profesionālajām iespējām, kas var būt noderīgas jauniešiem, veidojot savu nākotnes ceļu.

Pilno pasākuma programmu meklē ŠEIT vai vērsies pie RTRIT karjeras izglītības vadītāja Artūra Homina.

Probacijas_dienests_prezentacija_compressed.pdf

Probacijas_dienests_prezentacija_compressed.pdf