A+
a-
Skills Latvia 2021 rezultāti

Aktuāli

31.05.2021

Skills Latvia 2021 rezultāti


No 24.05. – 28.05. gan klātienē, gan attālināti, tiešsaistē, notiek nacionālais jauno profesionāļu meistarības konkurss SkillsLatvia 2021.

Skills Latvia 2021, galda klāšanā un viesu apkalpošanā, konkursā “Restorānu serviss” pirmo vietu ieņēma tehnikuma audzēknis Staņislavs Šavļuks.

No 27. līdz 28. maijam, tiešsaistes prasmju konkursā “Restorānu serviss”,  nācās demonstrēt augstu viesu apkalpošanas kultūru, bija jāparāda savas prasmes galda klāšanā un viesu apkalpošanā.

Staņislavam sagatavoties palīdzēja RTRIT skolotāja Inga Kurša. Paldies skolotājai par profesionālo ieguldījumu!

Savukārt, labāko pārdevēju prasmju konkursā “Mazumtirdzniecība” trešo vietu ieguva jaunā profesionāle Elizabete Elis Znotiņa. 

24. maijā prasmju konkursā “Mazumtirdzniecība” dalībniekus sagaidīja praktiskais uzdevums tiešsaistē, kura laikā bija jāprezentē preces komisijai, kā arī zināšanu pārbaudes tests par pārdošanas veicināšanu un preču uzskaiti. 28. maijā jaunie profesionāļi klātienē Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) telpās veica arī uzdevumu par lietišķo saraksti un atlaides piemērošanu precei, kā arī veikala telpas iekārtošanu un “pircēju” apkalpošanu latviešu un angļu valodā.

Elizabetei sagatavoties palīdzēja RTRIT skolotāja Anita Krūziņa Liepa. Paldies skolotājai par profesionālo ieguldījumu!

SkillsLatvia ir ikgadējs nacionāla līmeņa profesionālās meistarības konkurss profesionālās izglītības audzēkņiem. Tajā jaunie profesionāļi demonstrē savu prasmju izcilību, savstarpēji sacenšoties par medaļām un iespēju pārstāvēt Latviju starptautiskajos meistarības konkursos EuroSkills un WorldSkills. Konkurss notiek projekta “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros, ko līdzfinansē Eiropas Sociālais fonds.

Vairāk par konkursu un tā rezultātiem lasi - https://www.viaa.gov.lv/lat/skillslatvia/skillslatvia/skillslatvia_2021/konkursa_rezultati/