A+
a-
Seminārs "Tūrisms 21. gadsimtā"

Aktuāli

25.01.2018

Seminārs "Tūrisms 21. gadsimtā"

PIKC Valsts SIA “Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums” (RTRIT) rīkoja starptautisku semināru “Tūrisms 21. gadsimtā”.

Semināra mērķis bija veicināt vienotu izpratni par Latvijas tūrisma attīstību, pieejamību un sadarbības iespējām 21. gadsimtā.

Seminārs notika 23. janvārī, Nīcgales ielā 26, Rīgā. Semināra mērķauditorija bija profesionālās un augstākās izglītības iestāžu pedagogi, audzēkņi, tūrisma profesionāļi un interesenti.

Semināra ietvaros tika runāts par aktuālām tēmām – veiksmīga mārketinga izmantošanu, tehnoloģiju un starptautisko projektu piesaisti, kā arī pieejamības veicināšanu Latvijas tūrismā, ar savu pieredzi dalījās dažādu uzņēmumu, tūrisma centru un tūrisma izglītības iestāžu pārstāvji.

Par Latvijas tūrisma produktu attīstību informēja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pārstāvis Mārtiņš Eņģelis

Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja (RTAB) pārstāve Ieva Lasmane stāstīja par mārketinga iespējām tūrisma attīstībā (Rīgas un Latvijas tēla popularizēšana pasaulē, izmantojot pilsētas tūrisma zīmolu LIVE RIGA).

Restorāna “RX Īpašumi” direktore Inese Vīcupa ļoti aizraujoši stāstīja par inovatīva tūrisma produkta radīšanu.

Preiļu novada Tūrisma Informācijas centra vadītāja un Latgales Reģiona Tūrisma Asociācijas “Ezerzeme” pārstāve Iveta Šņepste dalījās veiksmes stāstos par tūrisma attīstību pašvaldībās.

Par tehnoloģiju piesaisti tūrismā un tā attīstībā, savā pieredzē dalījās “Amadeus” pārstāvis Pēteris Ločmelis.

Lai veicinātu izpratni un attīstību tūrisma pieejamībā ikvienam, apvienības “Apeirons” pārstāvis Juris Pabērzs informēja par nepieciešamajiem faktoriem pieejama tūrisma nodrošināšanai.

Semināra laikā RTRIT kopā ar Beļģijas un Somijas profesionālās izglītības iestāžu pārstāvjiem stāstīja par starptautiskajiem projektiem tūrisma izglītībā (ERASMUS+ starptautiskās partnerības projekts “City guiding for vocational tourism education”), kā arī par tūrismu izglītības mērogā stāstīja RTRIT Tūrisma un komerczinību nodaļas vadītāja Anda Rezgale un Biznesa Augstskolas “Turība” Starptautiskās tūrisma fakultātes prodekāne Daina Vinklere.

Paldies visiem lektoriem, viesiem un interesentiem par saturīgu, aizraujošu un saistošu semināru!