A+
a-
Profesionālās meistarības konkurss "Rudens garša" 1. un 2. kursa audzēkņiem

Aktuāli

05.10.2022

Profesionālās meistarības konkurss "Rudens garša" 1. un 2. kursa audzēkņiem

24.11.2022. , no plkst. 9:00 – 13:00, Profesionālās meistarības ​konkurss "Rudens garša" 1. un 2. kursa audzēkņiem ​

Dalība – no katras grupas 1 komanda 2 izglītojamo sastāvā​

Uzdevums:​

  • Tests-  Dārzeņu pirmapstrāde, Paškontroles sistēma ēdināšanas uzņēmumā, Lietišķās saskarsmes pamatprincipi – kopā 30 jautājumi​
  • Ievērojot Zero vest prasības ,pagatavot 2 personām biezzupu /krēmzupu no dotajiem dārzeņiem – kartupeļi, burkāni,brokoļi, sīpoli, kāposti, tomāti, galviņkāposti, ķirbis, zaļumi. Obligāti jāizmanto 3 ingredienti (Ēdiena pagatavošanai – 120 min.)​
  • Pirms konkursa iesniegt tehnoloģisko karti biezzupai/krēmzupai – aprēķinātu 1 porcijai un 2 porcijām.​

Konkursa mērķis:​

  1. Popularizēt ēdināšanas pakalpojumu profesijas prestižu;​
  2. Aktivizēt audzēkņu interesi par pavāra mākslas daudzpusību;​
  3. Sekmēt sadarbību starp skolotājiem, izglītojamajiem  un sadarbības partneriem.​
  4. Iegūt  pieredzi dārzeņu produktu pielietojumam ēdienu gatavošanā.​

Vērtēšana :        Maksimāli iegūstamais punktu skaits 100% 100 punkti​

  • Tests – 0-30 punkti​
  • Ēdiena receptūra – 0- 10 punktiem​
  • Iekļaušanas laikā – 5 punkti​
  • Pagatavota ēdiena  prezentācija, ēdiena garša, noformēšana, atbilstība tematikai – 0- 15 punktiem​
  • Pavāra ārējais izskats – 5 punkti​
  • Darba drošības ievērošana 5 punkti​
  • Pagatavotā ēdiena - (krāsa, smarža, garša, temperatūra, konsistence, produktu saderība) – 0- 20 punkti​
  • Tehnoloģisko procesu pareizība, darba paņēmieni 0-10 punktiem

Informācija:​

  • Pārtikas produktu ražošanas un ēdināšanas nodaļas izglītojamajiem dalība konkursā obligāta​
  • Pieteikties dalībai un iesniegt tehnoloģisko karti līdz 20.11.2022. nodaļas vadītājai I. Austrumai (N216 kab.)​
  • Žūrijā – nodaļas skolotāji izlozes kārtībā, tehnikuma administrācijas pārstāvji​
  • Atbildīgā personas  S.Shults – mācību darbnīca Nr. N38d 10:00- 12:00​ / S.Degaine – tests – N218,  9:00-10:00​
  • Rezultātu apkopojums, apbalvošana Nr. N38d  12: 20 -13:00