A+
a-
Piedalies 4. maija virtuālajā tautastērpu gājienā 4. maijā

Aktuāli

28.04.2020

Piedalies 4. maija virtuālajā tautastērpu gājienā 4. maijā

Šogad gan individuālie tautas tērpu īpašnieki, gan kopas  gājienā “Uzvelc tautas tērpu par godu Latvijai” 4. maijā tiek aicināti piedalīties virtuāli. Gājiens tiks rīkots Facebook vidē, tā uzsverot tradīcijas neatkarību no sarežģītiem apstākļiem.

Latvijas Nacionālais kultūras centrs un Tautas tērpu centrs Senā Klēts uzsver: “Svētku dienā, 4. maijā, ikviens ir aicināts posties goda drēbēs – savā tautas tērpā – un vienatnē vai kopā ar ģimeni nofotografēties. Savukārt mākslinieciskie kolektīvi vai iestādes tiek rosinātas jau iepriekš sagatavot foto kolāžu ar to dalībniekiem tautas tērpos. 

Fotogrāfijas 4. maijā pulksten 12:00 jāpublicē sociālo tīklu vietnē Facebook savā, kolektīva vai iestādes kontā, pievienojot tēmturi #tautastērpugājiens. Tēmturis būs apliecinājums dalībai virtuālajā gājienā, kā arī atļauja rīkotājiem vēlāk izmantot attēlus kopīga video radīšanai.

Bet pirms tam, mīļie kolēģi un RTRIT izglītojamie, aicinām atsūtīt savus fotoattēlus tautastērpos, lai paspējam sagatvoties un 4.05. plkst.12:00 nopublicēt RTRIT Facebook profilā.

Vairāk informācijas: https://www.latviesi.com/jaunumi/raksts/piedalies-4-maija-virtualaja-tautasterpu-gajiena-ari-arpus-latvijas

Fotogrāfijas sūtīt līdz 02.05. uz annele.apine@rtrit.lv vai whatsapp.

Svinēsim valsts godus savā goda tērpā!