A+
a-
Noskaidrots konkursa "Jaunais maiznieks 2022" uzvarētājs

Aktuāli

01.12.2022

Noskaidrots konkursa "Jaunais maiznieks 2022" uzvarētājs

Šodien, 1. decembrī, jau ceturto reizi norisinājās profesionālās meistarības konkurss maizniekiem “Jaunais maiznieks 2022”, kurā tika noskaidrots labākais jaunais maiznieks 2022. gadā.

Uzvaras laurus un titulu “Jaunais maiznieks 2022” ieguva Ventspils tehnikuma audzēknis Ernests Gūtmanis. Otro vietu izcīnīja Elīna Olendere no Kuldīgas Tūrisma un tehnoloģiju tehnikuma, bet godpilno trešo vietu – Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma audzēkne Aleksandra Beļakova (audzinātāja Līga Rugāja). Žūrijas simpātiju balvu ieguva Ogres tehnikuma audzēkne Marija Titarenko.

Konkursā piedalījās profesionālās izglītības iestāžu audzēkņi vecumā no 17 līdz 23 gadiem. Šogad konkursā startēs pieci topošie maiznieki no Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma, trīs audzēkņi no Valmieras tehnikuma, kā arī pa vienam no Ogres, Kuldīgas un Ventspils tehnikumiem.

Konkursa mērķis ir popularizēt maiznieka profesiju un veicināt audzēkņu profesionālās iemaņas un radošo domāšanu inovāciju virzienā, un, iekļaujot tradicionālās maizes cepšanas metodes,  izveidot maizi ar īpašu nozīmi no dažādu graudaugu miltiem. Šā gada uzdevums jaunajiem maizniekiem būs pagatavot un izcept maizi ar moto “Mana īpašā Maize”. Konkursa dalībnieku bija jāpagatavo un jāizcep maize ar pievienotu uzturvērtību, izmantojot dažādu veidu miltus un piedevas.

Konkursu organizēja Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas Pārtikas produktu kvalitātes klasteris un Latvijas Maiznieku biedrība sadarbībā ar Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumu. Ar izejvielām konkursu atbalstīs AS “Rīgas dzirnavnieks” ar zīmolu “Hercogs”. Konkursu līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Eiropas Savienība.

Pasākuma fotogrāfijas šeit!