A+
a-
Lepojamies ar mūsu Lindu, kas ir atgriezusies no Londonas, AEHT Jauniešu pārlamenta

Aktuāli

14.05.2019

Lepojamies ar mūsu Lindu, kas ir atgriezusies no Londonas, AEHT Jauniešu pārlamenta

Ar lepnumu esam sagaidījuši Lindu, kas pārstāvēja mūsu tehnikumu AEHT Jauniešu parlamentā.

Maija sākumā VSIA "Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums" audzēkne Linda Lielauza devās uz Londonu, lai piedalītos AEHT Jauniešu parlamentā. Parlamentā piedalījās vairāk kā 20 jaunieši no dažādām Eiropas valstīm, lai dalītos ar saviem viedokļiem un gūtu vērtīgu pieredzi. Trīs dienu garumā dalībniekiem bija iespēja debatēt, aizstāvēt savus uzskatus, kā arī veidot prezentācijas un kopīgi rast lietderīgus un realizējamus risinājumus par mūsdienu sabiedrībai sāpīgi aktuālu tēmu - klimata pārmaiņām, kā arī ietekmi uz notiekošo no tūrisma un viesmīlības nozares viedokļa.
''Biju uztraukta, kad sēdos lidmašīnā, taču brīdī, kad Londonā mani sagaidīja pozitīvi un atvērti jaunieši, visas raizes izgaisa. Šī ir viena no labākajām pieredzēm, kāda man ir bijusi! Parlamentā es iepazinu ārkārtīgi daudz iedvesmojošus cilvēkus. Mēs visi viens otru iedrošinājām un atbalstījām, pat ja brīžiem mūsu viedokļi nesakrita. Katru dienu mēs strādājām citādākās komandās, jo mērķis bija iesaistīt ikvienu no dalībniekiem, lai visi justos vienlīdzīgi. Katru pēcpusdienu mēs devāmies ekskursijās, gan uz muzejiem, gan parkiem, apskatījām ikoniskas arhitekūras pērles, populāras tūristu apskates vietas, kā arī burvīgus, tikai vietējiem zināmus Londonas nostūrus. Parlamentā guvu daudz jaunu zināšanu un informācijas par pasaulē notiekošajām klimata pārmaiņām un to, kā mēs visi kopā, sākot ar sevi, varam to mainīt. Protams, guvu ne tikai zināšanas, bet arī neaprakstāmas atmiņas, jo kopā ar draugiem izbaudījām neprognozējamos Londonas laikapstākļus, skrējām lietū un sarkanos, divstāvīgos autobusos devāmies nezināmos virzienos, lai izbaudītu visu, ko pilsēta mums sniedz. 
Esmu ārkārtīgi pateicīga Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums par šo pieredzi, kā arī vēlos iedrošināt citus, jo tehnikums piedāvā daudz un dažādu iespēju pilnveidot sevi! Kā arī paldies visiem, kuri mani atbalstīja un iedrošināja. Piedalīšanās AEHT Jauniešu parlamentā priekš manis bija izkāpšana no komforta zonas un neaizmirstama, vērtīga pieredze, kura man palīdzēs turpmākajās gaitās, jo jau atkal pārliecinājos, ka esmu izvēlējusies pareizo profesiju!'' stāsta Linda.