A+
a-
"Latvijas pilsētu pētnieks" programmas "Latvijas Skolas soma" ietvaros

Aktuāli

01.06.2023

"Latvijas pilsētu pētnieks" programmas "Latvijas Skolas soma" ietvaros

31.maijā grupas KR21-1/2 izglītojamie kopā ar grupas audzinātāju Ingūnu Villenovu, programmas "Latvijas skolas soma" ietvaros piedalījās orientēšanās spēlē "Latvijas pilsētu pētnieks". 

Viss sākas Majoru dzelzceļa stacijā, kad sadalījāmies 4 grupās ,un, saņēmuši dažādus uzdevumus, devāmies iepazīties ar Jūrmalas kultūrmantojumu: ar ēkām, pieminekļiem, mākslas un arhitektūras stiliem un leģendām. Ar kartes palīdzību meklējām objektus, iepazināmies ar vēsturisko informāciju par Latvijas kūrortpilsētu. Bija izzinoši un jautri pildīt vēsturiskos un radošos uzdevumus. Uzzinājām, ka skulptūra " Bruņurupucis", kas atrodas jūras krastā, simbolizē mūža ilgumu. Paplašinājām savu redzesloku par latviešu diženo dzejnieku Jāni Raini un dzejnieci Aspaziju, kuru vasarnīca arī atrodas Jūrmalā. Apskatījām koka arhitektūru ar neskaitāmajiem koka tornīšiem un stiklotajām verandām. 

Vēlamies pateikties programmai "Latvijas skolas soma" par aizraujošo, jautro, izzinošo un interesanto orientēšanās spēli! Tas bija lielisks veids, kā iepazīt Jūrmalas kultūras mantojumu un paplašināt savas zināšanas par Latvijas vēsturi.