A+
a-
Latvijas novadu Siera diena Jelgavā

Aktuāli

31.08.2020

Latvijas novadu Siera diena Jelgavā

“Latvijas novadu Siera diena” ir biedrības „Siera klubs” gada ievērojamākais pasākums. Jau 18. reizi tā bija iespēja vienkopus nogaršot apmēram 70 sieru šķirnes un veidus. Ne tikai dižtirgū, bet arī sieru ēdienos, sacensībās un konkursos satiksies dažādu zemnieku saimniecību sieri un citi piena produkti. 

Svētku programma bija plaša un daudzpusīga gan lieliem, gan maziem apmeklētājiem. Siera dienu atklāja Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma un Ogres tehnikuma vokālie ansambļi. Pasākumā piedalījās RTRIT teātra studija “Etīde", deju kolektīvs “Laile” un tehnikuma vokālā ansambļa “Rondo” soliste Aleksandra un Oskars.

Paldies skolotājām Sarmītei Kadiķei, Sarmītei Ančānei Vilciņai un Zanei Vaļickai Pētersonei.

Uz ugunskuriem izcilākie pavārmākslas meistari vārija siera zupas, tostarp arī mūsu tehnikuma skolotājas Irina Duvanova un Irina Blaževiča. Katra zupa – pēc savas receptes, katrā zupā – citi sieri.

Tāpat varēja baudīt greznās sieru skaistumplates, RTRIT pārstāvēja skolotāja Inese Bedeice. Katrā platē bija 4 kg siera un visdažādākie greznumi dekorēšanai.

Svētku organizators SIERA KLUBS un dalībnieki - saņēma labus vārdus no zemkopības ministra Kaspara Gerharda pasākuma atklāšanā. Uzrunas teica Jelgavas Pilsēta pašvaldības vadītājs Andris Rāviņš, Smiltenes Piens valdes priekšsēdētāja Ilze Bogdanova, Jaunpils Pienotava A/S vadītājs Viesturs Krilovs, ELPA valdes priekšsēdētājs Gundars Sisenis, Ogres Tehnikums direktore Ilze Brante, Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums direktores vietniece Ludmila Ļevančuka, PKS "Straupe" un citi.