A+
a-
Kultūras izpratnes veicināšana ar ERASMUS+

Aktuāli

10.06.2021

Kultūras izpratnes veicināšana ar ERASMUS+

Viena no mūžizglītības pamatprasmēm - kultūras izpratne un izpausme - ietver spēju novērtēt ideju, pieredzes un emociju radošo izpausmi, kā arī aktīvu radošumu dažādās izpausmēs, piemēram, mūzikā, mākslā, tēlotājmākslā un literatūrā. Eiropas skolas arvien vairāk izmanto kompetenci kā starppriekšmetu instrumentu, jo tas ietver zināšanas par vietējo, nacionālo un Eiropas kultūras mantojumu.

Kas tad ir kultūras izpratne ? Kultūras izpratne ir saistīta ar atzīšanu un izpratni par to, ka mums visiem ir dažādas vērtības, ko nosaka mūsu dažādais kultūras fons. Tas, ko mēs uzskatām par “normālu” uzvedību vienā valstī, citā valstī var būt pilnīgi atšķirīgs.

Jautājums: „Kād ir visefektīvākais rīks šīs prasmes ieviešanai skolās?” Mēs iesakām izmantot visievērojamāko rīku: Erasmus+ personāla un skolēnu apmaiņas programmas. Erasmus+ ir atslēga, lai attīstītu kultūras izpratni Eiropas Savienības skolās. Izmantojot unikālo dzīves, mācīšanās, mācību vai ceļošanas pieredzi citā valstī, kur dalībnieki atklāj dažādas kultūras.

Erasmus+ , mūsuprat, ir viena no vadošajām lomām kultūras izpratnes veicināšanā un tā var būt kā atslēga starp Eiropas skolām dažādos līmeņos šīs prasmes attīstībā.

Pilnu projekta "PLAYING 4 SOFT SKILLS"' izveidoto zinātnisko rakstu par kultūras izpratni un kā ERASMUS+ var būt atslēga prasmes attīstīšanā , atrodi  šajā saitē ⤵️

https://magazine.playing4softskills.eu/cultural-awareness/becoming-more-european-with-erasmus/