A+
a-
Konference "Iedvesmas rūpnīca: pilsoniskās iniciatīvas videi un ilgtspējai”

Aktuāli

30.01.2023

Konference "Iedvesmas rūpnīca: pilsoniskās iniciatīvas videi un ilgtspējai”

27.janvārī “ Pullman Riga Old Town” notika konference “ Iedvesmas rūpnīca: pilsoniskās iniciatīvas videi un ilgtspējai”,kurā piedalījās tehnikuma seši 1.kursu izglītojamie no grupām KM22-1/2, KR22-1/2,EK22-1/2 un 3 skolotājas: Ingūna  Villenova,  Sarmīte Buka-Vaivade un direktores vietniece audzināšanas darbā un kultūrizglītības jomā Ludmila Ļevančuka.

Konferenci atklāja Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša norādot, cik nozīmīga ir “zaļā domāšana” ilgspējīgas pasaules un visas cilvēces nākotnes kontekstā. 

Katram konferences dalībniekam pēc izvēles bija iespēja piedalīties 3 resursu darbnīcās. Spriedām par par nozīmīgiem šodienas un vēsturiskiem notikumiem, kas ietekmē ikvienu no mums un ļaut aizdomāties par nesaraujamām saitēm, kas vieno cilvākus dažādās pasaules daļās, par cilvēka lomu, nozīmi un atbildību dabas resursu saglabāšanā. Izspēlējām spēli “ DemokrātiJĀ”, kuras mērķis ir veidot savu valsti,izprast demokrātijas pamatelementu nozīmību, kā arī apzināties demokrātiskas valsts iespējas un riskus. Iepazināmies ar Baltijā vadošā uzņēmuma “ Brain Games”galda spēlēm un izspēlējām tās, vairojot savas zināšanas par dažādām tēmām un veicinājām sadarbības, atjautības un komunikācijas prasmes. 

Paldies skolotājām un jauniešiem par atsaucību un aktivitāti!