A+
a-
"Ķemeru purva bridēji ar 2 rūķīšiem" ekskursija

Aktuāli

10.10.2023

"Ķemeru purva bridēji ar 2 rūķīšiem" ekskursija

6.oktobrī grupa TK23-1/2 devās grupas saliedēšanās ekskursijā ar skolotājiem Ingu Freibergu un Andri Babri. Ekskursijas programmu "Ķemeru purva bridējiem ar 2 rūķīšiem" izstrādāja grupas TK20-1/2 audzēkņi Evelīna Gumbele un Nikolass Mitrevics, kas bija mūsu ekskursijas gidi. 

Ekskursijas mērķis bija iepazīt kultūrvēsturisko Ķemeru kūrortu un Ķemeru purva pastaigu laipas. Tā kā mūsu transports bija vilciens, tad ekskursiju sākām no Ķemeru dzelzceļa stacijas, kuras pirmā ēka tika uzbūvēta jau tālajā 1877.g. blakus Ķemeru kūrortam. Pastaigā caur kūrorta parku, nonācām pie nākamā apskates objekta - 42 m augstā Ķemeru ūdenstorņa. Uzkāpjot tajā pavērās lielisks skats uz Ķemeru sanatoriju un apkārtni tuvu un tālu.

Tālāk sadalījāmies komandās un sekojām digitālās orientēšanās spēles norādēm, kuras izstrādāja 4.kursa audzēkņi  aplikācijā "Actionbound". Tas bija aizraujošs pasākums, kura laikā tika meklēti dažādi ievērojami tūrisma objekti: Ķemeru viesnīca, kas uzcelta 1936.g., Vēršupīte ar vairākiem tiltiņiem, Mīlestības saliņa ar paviljonu, sēravots " Ķirzaciņa" u.c. Ekskursiju noslēdzām ar pastaigu pa Ķemeru lielā tīreļa laipu, kur redzējām augus, kādi neaug citur. Mūsu divi rūķīši bija parūpējušies arī par dāvaniņām aktīvajiem ceļotājiem un visi priecīgi devās mājup. 

Liels paldies 4. kursa audzēkņiem, pavadošajiem skolotājiem un direktores vietniecei audzināšanas darbā un kultūrizglītības jomā Ludmilai Ļevančukai, kas mūs atbalsta.