A+
a-
In Memoriam Silva Ozoliņa

Aktuāli

01.06.2022

In Memoriam Silva Ozoliņa

In Memoriam Silva Ozoliņa

03.04.1949 – 01.06.2022

Pēc smagas cīņas ar šoreiz nenovēršamo, pirmā jūnija naktī pa balto Mūžības ceļu devās mūsu bijusī direktore Silva Ozoliņa. Direktore un Cilvēks ar lielo burtu. Direktore, kura Valsts SIA PIKC „Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums” veidoja no pašiem pirmsākumiem.

Savu darbību skola Silvas Ozoliņas vadībā uzsāka 1980. gada 8. jūlijā Lazaretes ielā 3, Rīgā – tolaik kā Rīgas 13.Tehniskā skola.

1986. gadā sākās jaunā mācību kompleksa celtniecība Nīcgales ielā 26, Rīgā. Mācību darbs tajā uzsākts 1990. gadā un skolas nosaukums ir Rīgas 1. Pārtikas rūpniecības skola.

2000. gadā skola ieguva Valsts SIA juridisko statusu un nosaukumu „Rīgas pārtikas ražotāju vidusskola’”.

No 2011. gada septembra profesionālo izglītības iestāžu optimizācijas rezultātā „Rīgas pārtikas ražotāju vidusskola” izveidojās par vienu no lielākajām profesionālās izglītības iestādēm Latvijā un skola mainīja nosaukumu uz Valsts SIA „Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums”

2013. gadā skolai piešķirts statuss: Profesionālās Izglītības Kompetences Centrs (PIKC)

Tā Silva Ozoliņa realizēja sapni par plašu, mūsdienīgu izglītības iestādi.

Ilgus gadus Silva Ozoliņa vadīja Profesionālās izglītības biedrību un ar savu darbu stiprināja profesionālās izglītības prestižu valsts un starptautiskā mērogā. Nesavtīgi dalījās pieredzē ar kolēģiem, vienmēr bija saprotoša un atbalstoša.

Būdama nevalstiskās starptautiskās organizācijas AEHT (Association of European Hotel and Tourism Schools) valsts pārstāve, sekmēja Latvijas profesionālās izglītības iestāžu atpazīstamību Eiropas mērogā.

Silva Ozoliņa tik stipra savos vārdos, savos darbos, savos sapņos. Tik mīlestības pilna pret savu darbu, savu skolu, savu ģimeni un saviem līdzgaitniekiem. Pašaizliedzīga un enerģiska. Prasīga vispirms pret sevi, tikai pēc tam pret citiem. Paraugs un iedvesmotājs. Dega darbā, citus sasildot. 

Tagad Silvai šīs zemes rūpes un sāpes beigušās. Lai Mūžīgais Miers un Gaisma Silvai viņas tālajā Mūžībasceļā!

Mums jāiet tālāk, turpinot labos darbus, īstenojot gaišos sapņus.

Skumju brīdī izsakām visdziļāko līdzjūtību un esam kopā ar ģimeni, draugiem, kolēģiem.

Atvadīšanās šo sestdien 4.jūnijā pulksten 13:00 Palsmanes kapu kapličā.