A+
a-
"Ieraugi sevi laukos" sižeta filmēšana RTRIT

Aktuāli

30.04.2024

"Ieraugi sevi laukos" sižeta filmēšana RTRIT

LLKC lauku attīstības nodaļa sadarbībā ar profesionālu video studiju, viesojās tehnikumā, lai filmētu jaunu raidījumu sēriju "Ieraugi sevi laukos". Šīs sērijas ietvaros tika veidotas trīs īsfilmas, kurās tiek aplūkotas profesijas, kas ir īpaši aktuālas un noderīgas dzīvojot un strādājot Latvijas laukos – viesmīlis, pavārs un konditors.

Raidījumu vada iecienīta dziedātāja Patrisha, kura kopā ar tehnikuma profesionālās izglītības skolotāju Sandru Degaine un tehnikuma 4. kursa jauniešiem, piedāvāja skatītājiem ieskatu “Ēdienu gatavošanas” nodarbībā. Šajā epizodē tika gatavotas maltās gaļas desiņas ar ceptiem kartupeļiem un mērci.

Turpinājumā Patrisha devās uz "Konditorejas izstrādājumu gatavošanas" nodarbību, kuru vadīja skolotāja Līga Rugāja. Kopā ar 4. kursa jauniešiem tika gatavotas sarkanā samta kūciņas, kas tika pildītas trauciņos, lai radītu patīkamu vizuālo un garšas pieredzi.

Noslēgumā raidījums piedāvāja ieskatu viesmīļu darbā - "Restorānu galda klāšana", ko vadīja skolotāja Edīte Bola. Šī nodarbība tika veltīta tēmai "Baltā galdauta svētki. 4. maijs", un tās darbības norisinājās tehnikuma mācību restorānā.

Raidījums “Ieraugi sevi laukos” ne tikai popularizē Latvijas laukos pieprasītās profesijas un izglītības iespējas, bet arī rosina jauniešus izvēlēties darbu, veidot savu biznesu vai atgriezties vecāku saimniecībā, sekmējot reģiona attīstību un saglabāšanu.

Pateicība visām skolotājām par viņu ieguldījumu jauniešu izglītošanā un profesionālo prasmju veicināšanā!