A+
a-
Ģimenes diena 16.12.

Aktuāli

21.12.2017

Ģimenes diena 16.12.

2017. gada 16. decembrī, plkst. 12.00–16.00 Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs (Rīgā, Skārņu ielā 10/20) aicināja  bērnus, ģimenes un draugus uz Ģimenes dienām “Kā es braucu sauli, putnus, zivis, briežus, lāci lūkoties”. Šis pasākums  bija veltīts ziemas saulgriežu tematikai. Skolotāja Mārīte Višņevska un IN-17 grupas audzēkņi - Bernards Bruno Žlabjs , Dana Petrovska, Sandra Strautiņa, Kitija Agnese Tautkeciča, Kendija Rulle un Megija Mihailova iesaistījās muzejpedagoģiskās programmas  Ģimenes dienas realizēšanā.

Tehnikuma audzēkņi  ar lielu interesi un atbildības sajūtu strādāja  piparkūku , metālmākslas , audumu apdrukas un konfekšu dizaina  darbnīcās. Mūsu palīgi pasākuma  apmeklētājiem  sniedza praktiskus padomus un palīdzību   dažādu darbu veikšanā. Īpaši veiksmīgi strādāja piparkūku  darbnīcā iesaistītie!

Šobrīd muzejā  ir skatāma  izstāde “Sinerģija. Laikmetīgās tendences metālmākslā un dizainā.”  Lai rosinātu bērnu fantāziju un interesi par metālmākslu, tika izveidota  jauna darbnīca- “Metāla rotas un dizains”!

Šajā darbnīcā bērni mācījās strādāt ar metāla rotu dekorēšanu. Te lieti noderēja  Bernarda Bruno Žlabja   palīdzība darbā ar emaljas pigmentiem. Mākslinieces Kristīne Panteļejeva un Zane Vilka atzinīgi novērtēja viņa padarīto!

Jaunietim bija jāmāk ātri iekļauties mākslinieku komandas darbā un jāspēj veikt arī koordinatora darbu.

Audumu apdrukas jeb madarošanas darbnīcā jaunieši  asistēja sietu mazgāšanas, kompozīciju veidošanas un citos darbos, par ko ir pateicīga tekstilmāksliniece Kristīne Šica.

Pirmo reizi muzejā tika veidota konfekšu iesaiņojuma dizaina darbnīca. Tajā bērni iepazinās ar konfekšu iesaiņojuma vēsturi un piedalījās šokolādes fabrikas “Laima” muzeja rīkotā  konkursā  “Uzzīmē savu konfekti SAKTA ! “

IN17 grupas audzēkņi  demonstrēja  izpratni kompozīcijas veidošanas jautājumos  un iemaņas noformēšanas darbos, kas lieti noderēja šajā darbnīcā.  Viņu palīdzību atzinīgi novērtēja  mākslinieces Iveta Grāve un Austra Stupele .

Pasākuma  apmeklētāji  bija ļoti iepriecināti par skaisti  un gaumīgi noformētajām dāvanām. 

Pasākumu apmeklēja vairāk nekā 150 cilvēku.