A+
a-
Erasmus+ darba ēnošanas mobilitāte Vācijā

Aktuāli

14.02.2023

Erasmus+ darba ēnošanas mobilitāte Vācijā

Laikā no 6.-10.februārim norisinājās Erasmus+ darba ēnošanas mobilitāte Vācijā, Minhenē, Städtische Berufsschule für das Hotel-, Gaststätten- und Braugewerbe, kurā devās tehnikuma vispārizglītojošo mācību priekšmetu nodaļas vadītāja Marita Bogotā.. Šajā izglītības iestādē, savā Erasmus+ PRO mobilitātē atrodas 3.kursa pavāru kvalifikācijas audzēknis Ruslans Jegorenkovs, kurš apgūst jaunas iemaņas profesijā.

Maritai bija interesanti iepazīties ar skolas piedāvātajām profesijām, lielākā daļa profesiju ir līdzvērtīgas mūsu tehnikuma piedāvātajām - pavāri, konditori, viesnīcu servisa darbinieki, bet šī skola ir ievērības cienīga ar to, ka piedāvā apgūt aldara profesiju, ir moderni aprīkotas laboratorijas.

Bija iespēja apmeklēt praktiskās nodarbības viesnīcu servisa un pavāru kvalifikācijas audzēkņiem, kā arī piedalīties vācu valodas eksāmenā, kuru kārtoja Erasmus+ apmaiņas audzēkņi. Ruslans bija pirmais drosmīgais, kas kārtoja eksāmenu, pildot gan rakstisko uzdevumu, gan atbildot mutiski. Ar eksāmenu Ruslans tika galā veiksmīgi un saņēma sertifikātu.

Tāpat bija iespēja apmeklēt Ruslana prakses vietu - bavāriešu restorānu "Münchner Stubn", kas atrodas vecpilsētā un piedāvā tradicionālos bavāriešu ēdienus. Ruslana specializācija ir aukstie ēdieni un deserti, bet apguvis arī pārējo ēdienkartē piedāvāto ēdienu gatavošanu. Ar prakses vietu jaunietis ir apmierināts un atzīst, ka ir guvis labu pieredzi, kas noderēs nākotnē.

Jānovēl veiksmīgs atlikušais prakses laiks un jātur īkšķi, lai Ruslans veiksmīgi nokārto eksāmenu profesionālajos priekšmetos šonedēļ!