A+
a-
Eiropas diena tehnikumā - 9.maijs

Aktuāli

10.05.2024

Eiropas diena tehnikumā - 9.maijs

Šodien RTRIT tāpat kā visā Eiropā un Latvijā plaši tika atzīmēta Eiropas diena - 9.maijs.

Pasākums sākās ar RTRIT EPVS komandas rīkoto "Izlaušanās spēli", kurā jaunieši demonstrēja savas zināšanas par ES dalībvalstīm, to tradīcijām, ģeogrāfisko atrašanos vietu, vēsturi un vērtībām.

Nākamā aktivitāte bija radošo plakātu veidošana “Nākotnes Eiropa”, kurā RTRIT izglītojamie zīmēja iedvesmojošus stāstus un novēlējumus Eiropai un Pasaulei kopumā.

Un protams Eiropas dienā kārtojām Eiropas eksāmenu 2024, kurā pārbaudījām savas zināšanas un uzzinājām daudz jauna.

Pasākuma noslēgumā izglītojamie tika aicināti uz Eiropas dienas koncertu, kur savus priekšnesumus sniedza gan RTRIT izglītojamie, gan skolotājs no Itālijas Davide Baglietto.

Izglītojamā Gabriela Katerīna Samuta veltīja dziesmas angļu valodā, par drosmi, spēku un nepadošanos, turpretī Ričards Augstkalnietis dziedāja dziesmu “Tango” vācu valodā, un koncerta noslēgumā atgrieza mūs Latvijā ar dziesmu “Muļķa sirds”. Kolēģis Dāvide, no Itālijas, iepriecināja mūs ar nedzirdētiem mūzikas instrumentiem un iepazīstināja ar Itālijas kultūru.

Dažādās EPVS komandas rīkotajās aktivitātēs kopā stiprinājām izpratni par mūsu kā eiropiešu izaugsmes iespējām, kultūru dažādību un vērtībām, kas mūs vieno.

Pasākumu organizēja RTRIT EPVS komanda, skolotājas Kristīne Veinberga un Anita Krūziņa - Liepa, paldies par atbalstu RTRIT direktores vietniecei audzināšanas darbā un kultūrizglītības jomā Ludmilai Ļevančukai.

Par draudzību, par mieru, par Eiropu!