A+
a-
Attālinātā ekskursija “Ceļojums pagātnē”

Aktuāli

02.06.2021

Attālinātā ekskursija “Ceļojums pagātnē”


Šī gada 26. maijā Interjera dizaina programmas 1. kursa izglītojamie skolotāja A. Zariņa vadībā, piedaloties programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros devās attālinātā ekskursijā uz Latvijas dzelzceļa vēstures muzeju.

Mūsu piedzīvojums sākās nedaudz ātrāk, jo katrs izglītojamais  pirms nodarbības pa pastu saņēma pastkartīti. Kāpēc?

Attālinātajā nodarbībā “Ceļojums pagātnē” izglītojamie muzejpedagoga Oskara Roga vadībā iepazina trīs vagonus: III klases pasažieru vagonu, cietumnieku vagonu un ielūkojāmies arī kupeju salonvagonā, un uzklausijām to stāstus par Latvijas vēsturi un cilvēkiem. Nodarbības laikā pārrunājām dažādu laikmetu ceļošanas paradumu attīstību, saistību ar dzelzceļu vēsturi Latvijā 20. gs. un kopā risinājām radošus uzdevumus.

Jaunieši uzzināja, kā mainījušies ceļojumu paradumi, īpaši saistībā ar dzelzceļu vēsturi, kādi paradumi un specifisks serviss bija pieejams vilcienos.

Vizuālo metodi papildināja vairāki uzdevumi. Katrs dalībnieks pirms nodarbības pa pastu saņēma pastkartīti, kuras sūtītāju un izcelsmi, kopā atklājām nodarbībā, tādējādi tika atdzīvināts 20. gs. ceļotāju paradums. Pēc nodarbības jaunieši saņēma mājas darbu – uzzīmēt pašiem savu pastkartīti, kuru uzdāvināt tuviniekiem vai nosūtīt muzejam.

Jaunieši bija ļoti priecīgi par „Ceļojumu pagātnē” un vienprātīgi atzina, ka ekskursija bija izdevusies, viņi guvuši daudz jaunu iespaidu un labprāt šādās ekskursijās dotos biežāk. Bet nevar sagaidīt, kad klātienē apmeklēsim Latvijas dzelzceļa vēstures muzeju.

Nodarbība norisinājās vienotā platformā “Microsoft Teams”.

Liels paldies “Latvijas skolas soma” par šo iespēju!