A+
a-
2. vieta PROFS konkursā

Aktuāli

21.12.2022

2. vieta PROFS konkursā

20.12.2022. notika Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) organizētā konkursa profesionālo izglītības iestāžu audzēkņiem PROFS 2022 fināls  Rīgas Celtniecības koledžā.

Tajā piedalījās sešas komandas-reģionu uzvarētājas, tajā skaitā arī Latgales reģiona uzvarētāja  Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma Preiļu struktūrvienības komanda, ko pārstāvēja Līva Vilcāne-P-1EK22 grupa, Andželika Poļakova, Daniela Abzalone, Laura Jurkeciča -P-E/SV20 grupa, Amanda Reča, Ieva Līga Jurēvica P-E/M21.  Konkursam audzēkņus sagatavoja skolotāja Inga Proma.

Konkursa mērķis ir veicināt profesionālo izglītības iestāžu audzēkņu interesi un izpratni par darba tiesībām un darba drošību, uzsākot darba gaitas, kā arī veicināt viņu izpratni par arodbiedrību un sociālo dialogu.

Šogad konkursa pusfinālos piedalījās 24 komandas no vidējās profesionālās izglītības iestādēm.

Komanda finālā, konkursa laikā prezentēja iesūtīto mājas darbu, veicot sākotnējo instruktāžu darba vietā  VDI direktoram. Notika viktorīna par darba tiesību, darba aizsardzības un sociālā dialoga tēmām, kā arī katra komanda uz vietas risināja vairākas situācijas saistībā ar darba vides un darba tiesiskajām attiecībām.

Konkursa PROFS 2022 žūrijas darbā piedalīsies Valsts darba inspekcijas direktors Renārs Lūsis, Latvijas Darba devēju konfederācijas darba aizsardzības eksperte Laima Beroza, LBAS darba tiesību konsultants Kaspars Rācenājs un LBAS darba aizsardzības konsultants Mārtiņš Pužuls.

Mūsu tehnikuma komanda ieguva 2. vietu!!!