A+
a-
Vispārējo prasmju novērtējuma ziņojums - Playing for Soft Skills

Aktuāli

30.09.2021

Vispārējo prasmju novērtējuma ziņojums - Playing for Soft Skills

Vispārējo prasmju novērtējuma ziņojums ir plaša pētnieciskā pētījuma rezultāts, kurā iesaistīti visi projekta Playing 4 Soft Skills partneri. Šī pētījuma mērķis, ir apzināt vajadzības un priekšstatus par skolēnu un skolotāju vispārīgajām prasmēm un, no otras puses, noteikt vispārīgās prasmes, kuras visvairāk sagaida darba devēji un organizācijas.

Salīdzinot abu šo izlases grupu pētījumu rezultātus, šī procesa mērķis ir noteikt visatbilstošākās vispārīgās prasmes, kuras šīs mērķa grupas uzskata par nepieciešamām, un radīt rādītāju kopumu attiecībā uz katru vispārīgo prasmi, kas nodrošina novērtēšanas sistēmu, lai novērtētu. dalībnieku progress.

Tāpēc šī pētījuma mērķa grupas ir:

  • Studenti (vecumā no 14 līdz 19 gadiem), kas pašlaik ir uzņemti profesionālajā izglītībā un apmācībā (PIA).
  • Skolotāji, kas pašlaik strādā profesionālās izglītības un apmācības (PIA) kontekstā.
  • Darba devēji un pakalpojumu sektora pārstāvji.

Kopumā Soft Skills Novērtēšanas ziņojums atbalstīs projektu, lai sasniegtu šādus mērķus:

  • Nosakiet visatbilstošākās transversālās prasmes, kuras mērķa grupas uzskata par nepieciešamām un uz kurām attiecas projekta aktivitātes.
  • Sniedziet parametru kopumu, lai novērtētu projekta rezultātu un aktivitāšu rezultātus saistībā ar katrām identificētajām transversālajām prasmēm.
  • Orientējiet citu projekta rezultātu (Soft Skills Game Manual, Training Notebook, Training App) izstrādes procesu, lai tie būtu efektīvi, risinot identificētās mīkstās prasmes un piemērotākus projekta mērķa grupu vajadzībām un cerībām.

Vispārējo prasmju novērtējuma ziņojuma mērķis ir nodrošināt darba devējiem, skolotājiem un citām ieinteresētajām pusēm orientējošu un informatīvu rīku, lai izprastu vispārējo prasmju attīstības nozīmi un nodrošinātu potenciālu novērtējuma sistēmu, tostarp atbilstošus parametrus un rādītājus. Ņemot vērā vispārīgo prasmju raksturu un nozīmi saistībā ar jebkuru cilvēka darbību, šī novērtējuma ziņojuma secinājumiem ir jāattiecas uz ikvienu, kas pieder gan mācību, gan profesionālajam kontekstam. Ar ziņojumu angļu valodā vari iepazīties šeit: IO 1 – Soft Skills Evaluation Report

Vairāk par projekt meklē: www.rtrit.lv/projekti/erasmus/playing-for-soft-skills-nr-2020-1-de02-ka202-007474/

Soft_Skills_Evaluation_Report_ENG_compressed.pdf

Soft_Skills_Evaluation_Report_ENG_compressed.pdf