A+
a-
Vispārīgo prasmju metodiskais līdzeklis

Aktuāli

30.08.2022

Vispārīgo prasmju metodiskais līdzeklis

Vispārējo prasmju metodiskais līdzeklis ir galvenais atbalsta rīks skolotājiem izglītojošas spēles īstenošanā, kas izstrādāta kā daļa no projekta Playing 4 Soft Skills.

Faktiski šī rezultāta mērķis ir nodrošināt skolotājiem visaptverošu rokasgrāmatu, kas ietver spēļu pedagoģisko pieeju un mērķtiecīgās transversālās prasmes, norādījumus par koordinatora lomu un atbalsta materiālus dalībnieku novērtēšanai.

Vispārējo prasmju metodiskais līdzeklis ir izstrādāts, lai nodrošinātu, ka skolotāji, kas piedalās izglītojošā spēlē, būs pilnībā informēti un labi aprīkoti, lai efektīvi darbotos kā koordinatori, rūpīgi izvērtētu dalībnieku progresu un sniegtu ieguldījumu projekta mērķu sasniegšanā.

Vispārējo prasmju metodiskajā līdzeklī ir iekļauti šādi elementi:

  • Pedagoģiskā pieeja un mācību mērķi. Šajā sadaļā tiks sniegts pārskats par pedagoģiskajiem un mācību mērķiem, kas saistīti ar izglītojošo spēli, un sīkāk tiks pētīti veidi, kā spēle cenšas veicināt transversālo prasmju aktivizēšanu un attīstību.
  • Mērķtiecīgas transversālās prasmes. Šī sadaļa būs balstīta uz Soft Skills Novērtēšanas ziņojumu un ietvers skaidru definīciju katrai transversālajai prasmei, kas paredzēta, kā arī parametru un rādītāju kopumu, kas skolotājiem būs jāmeklē, novērtējot skolēnu progresu.
  • Skolotāji kā veicinātāji. Šajā sadaļā tiks sniegti papildu norādījumi par koordinatora lomu, detalizēti izskaidrojot procedūras, kas skolotājiem būs jāievēro, lai atbalstītu skolēnus mācību aktivitātes laikā un sniegtu vērtīgu atgriezenisko saiti par dalībnieku progresu.
  • Novērtēšanas pieeja un palīgmateriāli. Pēdējā sadaļa sniegs būtisku informāciju par mācību aktivitātes vērtēšanas ietvaru un vadlīniju materiālu skolotājiem, ko izmantot, lai novērtētu iesaistīto skolēnu mīksto prasmju aktivizēšanu.

Vispārējo prasmju metodiskais līdzeklis ir inovatīvs rīks skolotājiem, ko izmantot skolās saistībā ar jauno projekta izstrādāto izglītojošo spēli, un tā ir pieejama ikvienam skolotājam vai izglītības nodrošinātājam, kurš vēlas īstenot projekta rezultātus ikdienas kontekstā. aktivitātes.

Ar vispārējo prasmju spēli un rokas grāmatu vari iepazīties, to lejuplādējot zemāk!

Vairāk par projektu vari uzzināt projekta oficiālajā mājas lapā: https://playing4softskills.eu/

Projekt rezultāti ir pieejami lejuplādei projekta mājas lapas sadaļā: https://playing4softskills.eu/?page_id=192

Projekts norisinās Erasmus+ projekta “Playing for soft skills” Nr. 2020-1-DE02-KA202-007474 ietvaros.

Training_Notebook_-_Latvian_version_-_August_2022.pdf

Training_Notebook_-_Latvian_version_-_August_2022.pdf