A+
a-
PIRMKURSNIEKIEM - PAR MĀCĪBU UZSĀKŠANU JAUNOS APSTĀKĻOS

Aktuāli

06.09.2021

PIRMKURSNIEKIEM - PAR MĀCĪBU UZSĀKŠANU JAUNOS APSTĀKĻOS

Uzsākot mācības jaunos apstākļos

Cienījamais 1.kursa izglītojamais (-jamā) !

Uzsākot mācības PIKC Valsts SIA „Rīgastūrisma un radošās industrijas tehnikums” (turpmāk-tehnikums), Tev būs jāsaskaras ar jauno sociālo vidi un mācību procesa organizāciju, kuras atšķiras no mācību procesa vispārizglītojošajā skolā.

Tehnikumā mācību procesa laikā, izglītojamie apgūst vispārizglītojošus mācību priekšmetus un profesionālos mācību priekšmetus, kā arī apgūst praktiskas iemaņas Latvijas uzņēmumos un iegūst profesiju. Saskaņā ar Izglītības likuma 1.pantu  praktisko iemaņu apgūšanai izglītojamajiem jāiegādājas individuālie mācību līdzekli – darba apģērbs atbilstoši apgūstamai profesijai. Par darba apģērba iegādi informēs grupas audzinātais.

Pirmā kursa mācību praksi izglītojamie apgūst tehnikumā, bet 2.- 4. kursa mācību praksi izglītojamie apgūst uzņēmumos pie darba devējiem. Ja izglītojamie ir motivēti mācīties un sekmīgi apgūst mācību vielas, viņiem ir iespējas praktizēties uzņēmumos ārvalstīs.

Tehnikums sagatavo speciālistus tūrisma un komerczinībās, ēdināšanās, viesmīlības, pārtikas ražošanās, modes, stila un dizainā profesijās (sk. mājās lapā: www.rtrit.lv).

Tavas iespējas mācību laikā:

  • iegūt bezmaksas profesionālo vidējo izglītību vai arodizglītību, piedalīties interešu izglītības un sporta pulciņos,  saņemt stipendiju, (stipendija tiks izmaksāta, pamatojoties uz sekmēm, mācību stundu apmeklējumu un aktivitātēm tehnikuma sabiedriskajā dzīvē);
  • praktizēties uzņēmumos, piedalīties karjeras atbalsta pasākumos, projektos, konkursos

Latvijā un ārvalstīs;

  • saņemt grupas audzinātāja, prakses vadītāja, nodaļu vadītāja informāciju par  mācību un audzināšanas procesa organizāciju tehnikumā, kā arī palīdzību un atbalstu  problēmu atrisināšanai;
  • saņemt pedagoga karjeras konsultanta konsultācijas;
  • bezmaksas piedalīties interešu izglītības un sporta pulciņos un līdzdarboties izglītojamo pašpārvaldē;
  • izmantot dienesta viesnīcu par samaksu 14 EUR un 20 centi mēnesī.

          

Atceries!

Adaptācija un iekļaušanas jaunajā kolektīvā tehnikumā vidē noritēs veiksmīgi, ja: būsi:

  • motivēts mācīties un apgūt profesiju,
  • būsi ieinteresēts iekļauties un darboties jaunajā kolektīvā un attīstīt savu karjeru,
  • ievērosi tehnikuma iekšējās kārtības noteikumus.

Uzsākot mācības tehnikumā, esi atvērts, pārliecināts par sevi, draudzīgs, izpalīdzīgs un gatavs jaunajām pārmaiņām!

Pabeidzot tehnikumu, Tu saņemsi diplomu par profesionālo vidējo izglītību vai atestātu par arodizglītību. Pēc profesionālās vidējas izglītības iegūšanas varēsi turpināt izglītību Latvijas un Eiropas valstu koledžās un augstākajās mācību iestādēs, kā arī paaugstināt profesionalitāti tālākizglītības kursos un semināros, lai veiksmīgi veicinātu savas karjeras attīstību.          

Mācību un audzināšanas procesa nodrošināšanai ir trīs mācību vietas, kuras atrodas: Rīgā, Nīcgales ielā 26, Deglavas ielā 41A un Preiļos, Sporta iela 1.

Dienesta viesnīcas un ēdnīcas atrodas Rīgā, Nīcgales ielā 26 (tālr.67581648), un Preiļos, Andreja Paulāna 2A (tālr.65322865).

Papildus informāciju par mācību un audzināšanas procesu Tu vari atrast tehnikuma mājās lapā: www.rtrit.lv; tālr.67575580 vai Preiļos, tālr. 65381291.

Valsts SIA Rīgas tūrisma un radošās industrijas tehnikuma administrācija