A+
a-
Francijas labās prakses piemērs

Aktuāli

12.04.2024

Francijas labās prakses piemērs

Projekta Nr.2023-1-LV01-KA121-VET-000133629 ietvaros, Erasmus+ mobilitātē uz Franciju devās Andželika Dudvina, Elīna Kristāna Zeltiņa un Mārcis Valters Eglītis. No 29.01.-23.02. meitenes strādāja un dzīvoja mazā franču ģimenes uzņēmumā, bet Mārcis Valters – pie vietējā beķera.

Mobilitātes sākumā jaunieši apskatīja uzņemošo skolu un vietējo pilsētu, kā arī iepazinās ar franču kultūru. Elīna prakses laikā pilnveidoja prasmes viesmīlībā, kā arī darbā pie bāra.Andželika bija pavāra palīgs un mācījās gatavot dažādus vietējos ēdienus un citādi palīdzēja galvenajam pavāram virtuvē. Mārcis mācījās cept maizi un bulciņas, kā arī piedalījās izbraucienos, kur vēroja citu jauniešu maizes cepšanas prasmes. Mobilitātes beigās jaunieši vēlreiz devās uz skolu atvadīties un piedalīties masku ballē, kur vakara garumā dejoja un lieliski pavadīja laiku. Tad jau bija pienācis laiks atgriezties Latvijā.

Vairāk par audzēkņu piedzīvoto skaties video!

Mobilitātes dalībnieki ir pateicīgi par iespēju piedalīties mobilitātē un iepazīt Francijas kultūru, un ja arī Tev interesē prakses iespējas ārzemēs- piesakies šeit! https://www.rtrit.lv/projekti/erasmus/piesakies/