A+
a-
Diena 2 - Izstāde Ziemassvētki Eiropā 2018, gatavošanas meistarklases un Eiropas bufetes otrā daļa

Aktuāli

07.12.2018

Diena 2 - Izstāde Ziemassvētki Eiropā 2018, gatavošanas meistarklases un Eiropas bufetes otrā daļa

"Ziemassvētki Eiropā" 2018 Izstādes otrās dienas pasākumi priecēja gan apmeklētājus, gan dalībniekus!

17 Eiropas valstu stendi no visdažādākām profesionālās izglītības iestādēm, kas veltīti Ziemassvētku sagaidīšanas un svinēšanas tradīcijām, otrajā dienā stāstīja par kultūru dažādību pašiem mazākiem apmeklētājiem, Rīgas 22.vidusskolas 1. klasītei, kas ar lielām acīm skatījās un savādi saģērbtiem citu valstu pārstāvjiem un ar kautrību cienājās ar Eiropas gardumiem. Izstādi un šīs dienas gatavošanas meistarklases apmeklēja arī audzēkņi no Rīgas 3. ģimnāzijas, Pļavnieku pamatskolas un Rīgas Tirdzniecības profesionālā vidusskola, kā arī daudzi citi.

Kopumā izstādi apmeklēja vairāk nekā 500 skolēnu no visdažādākajām skolām, ģimnāzijām, centriem un citām iestādēm. Tas nozīmē kā Latvijā ir jau par 500 cilvēkiem vairāk, kas ir sajutuši Ziemassvētkus un izbaudījuši to svinēšanas garšas, smaržas un ieguvuši vērtīgu kultūras pieredzi, kas paliks atmiņā uz ilgiem laikiem.

Dienas gaitā uz skatuves notika meistarklases, kur Juris Dukaļskis, restorāna 3 šefpavārs, parādīja kulinārijas maģiju kā var ikdienišķas lietas pārvērst par šovu un kaut ko neaizmirstamu. Irina Duvanova, RTRIT skolotāja un karvinga enduziaste, dalījās Siera karvinga noslēpumos ar visiem klātesošajiem, demonstrējot savu pacietību un radošo noskaņojumu, pārvēršot siera rituli īstā, ēdamā rozē, kas būs lielisks dekors jebkuram galdu klājumam.

Katra no izstādes dienām noslēdzās ar vakara Eiropas Bufeti, kas ir tradicionāls Christmas in Europe pasākums, kur katra valsts uzbur savu noskaņojumu un ļauj to izbaudīt un izgaršot visiem apmeklētājiem. 05.12. Eiropas bufetē tikā pārstāvētas Krievija, Nīderlande, Horvātija, Armēnija, Igaunija, Itālija, Ukraina un citas. Garšas kārpiņas tika lutinātas ar izsmalcinātiem jūras velšu salātiem no Horvātu recepšu grāmatām, jēra gaļas ēdieniem no Armēnijas, īstām Krievu pankūkām, Igaunijas variācijām par biešu un siļķes salikumu, Ukraiņu mājas marinētiem dārzeņiem un desertiem no Itālijas.

Bufetes viesus izklaidēja muzikālā grupa "Kļavas sīrups", stalti vīri caur taustiņu, bungu un, protams, saksofona skaņām aizkustināja publiku ar labi pazīstamām un maigām melodijām. Neiztika arī bez dejām, kad tiek nodzēsta kultūru robežas, kur Nīderlande dejo ar Itāliju, Ukraina ar Spāniju un Krievija ar Latviju. Trešajā dienā jau visi dalībnieki un augsti godātie viesi, bija gana pazīstami, lai bez neveikla mulsuma vienoties dejās un dziesmās pie pazīstāmām melodijām.