A+
a-
Angļu valodu kursu apguve Čehijā RTRIT pedagogiem

Aktuāli

29.08.2023

Angļu valodu kursu apguve Čehijā RTRIT pedagogiem

No 2023.gada 13.augusta līdz 2023.gada 18.augustam, deviņi tehnikuma darbinieki ar lielu entuziasmu un vēlmi uzlabot savas angļu valodas zināšanas, devās uz Prāgu (Čehijā).

Šis bija iespēju pilns laika posms, kurā šī kursantu grupa piedalījās intensīvos angļu valodas kursos, lai paplašinātu savas komunikācijas spējas un gūtu lielāku pārliecību angļu valodas lietošanā.

Šajā apmācību kursā piedalījās:

  • Ligita Pinne
  • Sarmīte Mūrniece
  • Mārīte Zinta Višņevska
  • Biruta Podskočija
  • Skaidrīte Grigale
  • Alīna Porahoņko
  • Sandra Degaine
  • Inese Bedeice
  • Anita Krūziņa – Liepa.

Kursu mērķis bija ne tikai uzlabot angļu valodas prasmes, bet arī veicināt tās lietošanu mācību procesā un komunikācijā ar starptautiskajiem kolēģiem. Šādi kursi palīdz dalībniekiem paplašināt savu redzesloku, iegūt jaunas idejas, kā arī stiprināt starptautiskās sadarbības saites izglītības jomā. Angļu valodas zināšanas paver iespējas izmantot plašus informācijas resursus, uzlabot un bagātināt savu mācību materiālu un tēmu saturu.

Pēc angļu valodas kursiem Prāgā grupa nolēma turpināt pilnveidot savas angļu valodas prasmes, tādēļ tika izveidota privāta Whatsapp grupa. Šajā grupā dalībnieki apmainās ar mācību materiāliem un metodēm, lai palīdzētu viens otram mācībās. Viņi kopīgi dalās ar noderīgiem resursiem, kuri palīdz paplašināt vārdu krājumu un uzlabot gramatiku. Turklāt, grupa var apspriest un padalīties ar dažādām mācību metodēm, piemēram, valodas spēlēm, audio vai video materiāliem, interaktīvām mācībām utt., kā arī dalībnieki reģistrējās un izmanto OLS (Online Language Support) platformu. Šī sistēma ir iespēja viegli piekļūt kvalitatīvam valodas apmācības saturam un piedāvā personalizētu mācību pieredzi, pielāgojoties katra individuālajām vajadzībām.

Dalībnieki ir apzinājušies, ka pašmācība ir ilgstošs un ieguldījumu prasīgs process, tomēr viņi ir pārliecināti, ka mācību turpināšana ir tā vērta. Šie kursi sniedza jaunas perspektīvas un metodes, lai paplašinātu valodas prasmju spektru un efektīvi pielietotu tās praktiskā ikdienas dzīvē un profesionālajā darbā.

Lai tehnikums veiksmīgi īstenotu savu internacionalizācijas stratēģiju un nodrošinātu efektīvas ienākošās un izejošās ģeogrāfiskās un virtuālās mobilitātes, ir nepieciešami pedagogi, kuri apgūst angļu vai citu Eiropas Savienības valodu. Šie angļu valodu kursi Čehijā A1 un A2 līmeņos bija pirmais solis, lai nodrošinātu pedagogiem valodas prasmes, kas ļautu veiksmīgi komunicēt starptautiskā vidē.

Dalībnieki mobilitātē devās šādu projektu ietvaros: