A+
a-
Pasākums, kas saliedē un iedvesmo: "Atmodas dziesmas – Dziesmotā revolūcija"

Aktuāli

29.04.2024

Pasākums, kas saliedē un iedvesmo: "Atmodas dziesmas – Dziesmotā revolūcija"

25.aprīlī, sadarbībā ar programmu "Latvijas Skolas soma", tehnikumā, norisinājās koncertlekcija "Atmodas dziesmas – Dziesmotā revolūcija", kurā kopā pulcēja vairāk kā 350 tehnikuma izglītojamos, piedāvājot gan izglītojošu, gan emocionāli bagātīgu pieredzi.

Koncertlekcijas laikā skanēja dziesmas, kas ir kļuvušas par simboliem latviešu tautas neatlaidībai un vēlmei pēc brīvības. Dziesmu autori - Raimonds Pauls, Imants Kalniņš, Zigmārs Liepiņš, kā arī grupa Pērkons un Emīls Dārziņš - ir komponisti, kuru darbi cieši saistīti ar Latvijas vēsturiskajiem notikumiem un tautas garu.

Īpaši veidotie video materiāli no Latvijas dabas un vēsturiskie materiāli papildināja koncertlekciju, padarot to par vizuāli iespaidīgu un izglītojošu pieredzi. Šie materiāli ne tikai atspoguļoja Latvijas skaistumu un vēsturisko mantojumu, bet arī palīdzēja audzēkņiem labāk izprast un izjust mūsu valsts vēsturisko ceļu.

Koncertlekcijas mērķis bija ne tikai izglītot, bet arī celt patriotismu jauniešos. Ar šādiem pasākumiem, kur izglītība tiek apvienota ar kultūras mantojumu, jaunieši ne tikai iegūst zināšanas par savas valsts vēsturi, bet arī tiek iedvesmoti rūpēties par tās nākotni un attīstību.

Koncertlekciju vadīja dziedātājs Ivo Grīsniņš-Grīslis ar pavadošo sastāvu.

Paldies programmai "Latvijas Skola soma" par atbalstu koncertlekcijas norisē!