Angļu valodas prasmes kļūst aizvien svarīgākas Eiropas darba tirgū, tostarp gastronomijas jomā. Darbs ēdināšanas nozarē nereti iekļauj saziņu ar klientiem un kolēģiem no citām valstīm. Multikulturālā vidē var rasties pārpratumi valodas nezināšanas dēļ. Profesionālo terminu pārzināšana ļauj personālam precīzi un efektīvi sazināties, nodrošinot uzdevumu ātru un precīzu izpildi, un veidojot komandas sajūtu. Tas uzlabo uzņēmuma un skolas reputāciju, un ļauj piedalīties starptautiskos kulināros notikumos.
Projekta mērķis:
Projekta galvenais mērķis ir papildināt iesaistīto skolu gastronomijas mācību programmas ar CLIL (Content and Language Integrated Learning) metodi, integrējot profesionālo angļu valodu profesionālajos mācību priekšmetos un piedāvāt jaunas iespējas profesionālajai pilnveidei gastronomijas izglītības jomā.
Projekta ieviešana:
Projekta īstenošanas laikā iesaistīto skolu pedagogi tiks aicināti uz trīs apmācību pasākumiem, ar mērķi uzlabot angļu valodas prasmes un apgūt CLIL metodi:
Sagaidāmie projekta rezultāti:
Projekta numurs: 2023-1-LV01-KA220-VET-000161266
Projekta īstenošana:
Projekta koordinators:
Projekta partneri:
Projekta kontaktpersona:
Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma Starptautiskās sadarbības centra vadītāja Zane Saukāne, zane.saukane@rtrit.lv
Finansē Eiropas Savienība. Tomēr paustie uzskati un viedokļi ir tikai autora(-u) uzskati un viedokļi un ne vienmēr atspoguļo Eiropas Savienības vai VIAA (Valsts Izglītības un attīstības aģentūra) uzskatus un viedokļus. Ne Eiropas Savienību, ne piešķīrēju iestādi nevar saukt pie atbildības par tiem.
Mācību aktivitātes sākumā, dalībniekus sveica VESK direktors Saulius Zybartas, vēlāk, RTRIT Starptautiskā sadarbības centa vadītāja Zane Saukāne, vadīja mācību aktivitātes un iepazīstināja projekta dalībniekus ar sagaidāmajiem mācību rezultātiem. Savukārt, projektā iesaistīties skolotāji prezentēja pašu gatavotus vai labi pazīstamus savas pārstāvētās valsts ēdienus. Skolotāji, klātienes mācību aktivitātei bija gatavojušies jau iepriekš, tiekoties 2 tiešsaistes mācību sesijās. Tehnikumu, mācību aktivitātē pārstāv profesionālās izglītības skolotājas Inese Bedeice, Irina Duvanova, Ligita Šefere, Līga Rugāja un Līga Broža.
Projekta galvenais mērķis ir papildināt iesaistīto skolu gastronomijas mācību programmas ar CLIL (Content and Language Integrated Learning) metodi, integrējot profesionālo angļu valodu profesionālajos mācību priekšmetos. Projekta ietvaros tiks izstrādāta ilustrētā gastronomijas, ilgtspējas un zaļās pieejas terminu elektroniskā vārdnīca Latviešu-Lietuviešu-Igauņu-Ukraiņu-Angļu valodās, kā arī digitāli mācību materiāli profesionālās angļu valodas apguvei, kā arī mācību platforma, kas apkopos mācību materiālus un digitālo vārdnīcu.
Mācību aktivitāte norisinās Erasmus+ projekta Boosting Culinary Education and Training Nr. 2023-1-LV01-KA220-VET-000161266 ietvaros, Viļņā, no 18. - 22.martam.
#projectbce#projectBCEЧернівецьке вище комерційне училище ДТЕУЛьвівський професійний коледж готельно-туристичного та ресторанного сервісуTartu Vocational CollegeVESK
#CulinaryEducation#CLIL#CulturalExchange#GastronomyEducation#projectBCE#ErasmusPlusLatvia
Aktīvi norisinās darbs pie projekta “Boosting Culinary Education and Training Nr. 2023-1-LV01-KA220-VET-000161266” un šodien piedāvājam iepazīties ar nākošo iesaistīto partnerorganizāciju: Чернівецьке вище комерційне училище ДТЕУ
Aktīvi norisinās darbs pie projekta “Boosting Culinary Education and Training Nr. 2023-1-LV01-KA220-VET-000161266” un šodien piedāvājam iepazīties ar vienu no iesaistīto partnerorganizāciju komandām: Львівський професійний коледж готельно-туристичного та ресторанного сервісу
Projekta galvenais mērķis ir papildināt iesaistīto skolu gastronomijas mācību programmas ar CLIL (Content and Language Integrated Learning) metodi, integrējot profesionālo angļu valodu profesionālajos mācību priekšmetos un piedāvāt jaunas iespējas profesionālajai pilnveidei gastronomijas izglītības jomā.