A+
a-
Kursi "Efektīva IKT izmantošana un radošas aktivitātes, lai novērstu priekšlaicīgu mācību pārtraukšanu" Nīderlandē

Aktuāli

25.08.2023

Kursi "Efektīva IKT izmantošana un radošas aktivitātes, lai novērstu priekšlaicīgu mācību pārtraukšanu" Nīderlandē

No 2023.gada 5.augusta līdz 2023.gada 13.augustam, profesionālās izglītības skolotāja Inga Freiberga devās uz Nīderlandi, lai piedalītos kursos "Efektīva IKT izmantošana un radošas aktivitātes, lai novērstu priekšlaicīgu mācību pārtraukšanu", projekta Nr.2021-1-LV01-KA121-VET-000011705 “Personu mobilitāte profesionālās izglītības sektorā akreditētām institūcijām” ietvaros.

Kursu tematika bija vērsta uz efektīvas informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) izmantošanu mācībās, kā arī radošo un inovatīvo pieeju veidošanu, lai motivētu izglītojamos un novērstu priekšlaicīgu mācību pārtraukšanu. Šīs prasmes ir īpaši svarīgas mūsdienu izglītības kontekstā, kurā tehnoloģijas spēlē aizvien lielāku lomu un kur ir nepieciešams pielāgot mācību procesu, lai uzlabotu izglītojamo mācīšanās pieredzi.

Kursu dalībniekiem bija iespēja iepazīties ar dažādiem IKT rīkiem un resursiem, kas var tikt izmantoti mācībās, piemēram, digitālajās platformās, interaktīvajās uzdevumu veidošanas metodēs, virtuālajās klases vidēs u.c. Papildus tam tika uzsvērta radošā pieeja, kuras mērķis ir veicināt izglītojamo interesi un iesaistīšanos, izmantojot spēles, projektus un citas radošas aktivitātes.

Bija iespēja ne tikai apgūt jaunas prasmes un zināšanas, bet arī dalīties savā pieredzē un idejās ar kolēģiem no dažādām valstīm. Šāda starptautiskā pieredzes apmaiņa palīdz veidot plašāku izpratni par izglītības problēmām un iespējamajiem risinājumiem.